Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:863609
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.01.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Kas ir KNAB?    4
1.1.  Korupcijas jēdziens    4
1.2.  KNAB vēsture    5
2.  Korupcijas cēloņi un sekas    6
3.  Korupcijas ierobežošana    7
  Secinājumi    9
  Izmantotās literatūras avotu saraksts    10
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Rakstot šo referātu, autori secināja, ka Latvijā ir diezgan augsts korupcijas līmenis. Latvijas Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likumā korupcija tiek definēta kā "kukuļošana vai jebkura cita valsts amatpersonas rīcība, kas vērsta uz to, lai, izmantojot dienesta stāvokli, savas pilnvaras vai pārsniedzot tās, iegūtu nepelnītu labumu sev vai citām personām". Korupcijas ietekmē paplašinās "ēku ekonomika", palielinās sociālā nevienlīdzība, tiek palēnināta demokrātijas attīstība. Korupcija rada negatīvas ekonomiskās, sociālās un politiskās sekas - tās dēļ samazinās investīciju apmērs, tiek nodarīts kaitējums valsts finansēm un tirgus godīgai funkcionēšanai. Pastāv uzskats, ka Latvijā korupcija ir pilnīgi visos valsts pārvaldes līmeņos, tātad par lielāko cilvēktiesību problēmu Latvijā uzskatāma korupcija.
Mūsu valstī šis ir ļoti aktuāli, jo ik uz soļa saskaramies ar sociālo nevienlīdzību. Uzskatāms, ka sociālā nevienlīdzība gadiem ejot arvien vairāk pieaug un nesamazinās. Tā kā sabiedrībā ir dažādi sociālie slāņi, attieksme pret katru no tiem ir savādāka. Piemēram, par zemākiem slāņiem attieksme ir sliktāka un tiem nedod tik lielas priekšrocības kā augstākiem slāņiem, visus neuzskata par vienlīdzīgiem. Var uzskatīt vairākus iemeslus tam, kāpēc korupcija nesamazinās. Kā piemēram, bailes, nedrošība, mazvērtības kompleksi. Tas viss noved pie tā, ka cilvēks nevar neko izdarīt, piemēram, cīnīties pret šo korupciju, izsakot savu viedokli. Sabiedrība neuzskata un netic tam, ka valdība dara kaut ko lietas labā, lai koruptīvo sistēmu izskaustu vai vismaz mazinātu. Sabiedrība ir zaudējusi uzticību valdībai, jo valsts ierēdniecība darbojas par labu sev, nedomājot par sabiedrību.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1358470
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties