Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:863397
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.05.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Politiķa grupējums, ko pārstāvēja kara laika prezidenta Vudra Vilsona piekritēji, lai ASV iestātos pasaules politikā, bet otrs grupējums turējās pie izolacionisma politikas. Pēc kara izveidojās ASV parlaments. Vašingtonā tika noslēgts lūgums par jūras kara spēku izvietošanu.
Britu ekonomika piedzīvoja augšupeju. No lielā darbaspēka pieplūduma radās liela aktivitāte būvniecībā un citās rūpniecības nozarēs, tomēr strauju cenu kāpums izraisīja inflāciju. Vajadzēja ierobežot valdības izdevumus, palielināt nodokļus un banku aizdevumu procentus. Šo pasākumu iznākumā strauji pieauga bezdarbs. Dzīves līmenis paaugstinājās, jo pieauga alga, pensijas dubultojās, un bezdarbnieku pabalstus maksāja neierobežoti ilgi. Tika pieņemts likums, kas veicināja lētu māju celtniecību. 30 gados Lielbritānijas valdība centās glābt situāciju ar dažādiem pasākumiem un pabalstiem, 1934.gadā ekonomika sāka atveseļoties.
No mana viedokļa ļoti daudz lietas labā darīja valdība, kas atbalstīja Lielbritānijas iedzīvotājus ar dažādām prēmijām, deva iespēju lētāk iegādāties mājas. Tas arī bija viens no faktoriem kāpēc beidzās ekonomiskā krīze.
20.gados sākās Liberālās partijas noriets un Leiboristu partijas augšupeja.
Konservatīvo partija gan arī turpmāk saglabāja savu politisko ietekmi, bet Liberālā partija sašķēlās.
Ekonomiskās krīzes laikos 30.gadu sākumā sevi pieteica Lielbritānijas Fašistu partija ar O.Mosliju priekšgalā, bet tā arī nepanāca ietekmi valsts politikā.
Īrijas ekstrēmistu partija sāka partizānu karu pret britu armiju un Īrijas policiju. Beidzot parlaments pieņēma likumu, saskaņā ar kuru Īrijas dienvidu daļa ieguva neatkarību un kļuva par Īrijas brīvvalsti, bet ziemeļu daļa-Olstera- palika Lielbritānijas sastāvā. Pilsoņu karš turpinājās līdz 1937. gadam bet 60.gadu beigās nemieri atsākās un turpinājās līdz 1998.gadam.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1314715
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties