Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:862291
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Cēsu rajona centrs - pilsēta Cēsis atrodas 90 km attālumā no galvaspilsētas Rīgas. Rajons atrodas Vidzemes novadā, Ziemeļvidzemes reģiona dienvidu daļā. Ar Rīgu saista vairāki nozīmīgi transporta ceļi – autoceļš Vidzemes jeb Pleskavas šoseja, dzelzceļa līnija Rīga-Valga, kā arī rajona teritorijā atrodas lidlauks, kas ir Priekuļu pagastā (piešķirts nosēšanās lauka sertifikāts).
Attālumi līdz Latvijas Republikas sauszemes robežas šķērsošanas punktiem: uz Igauniju – Ainaži 108 km, Valka 81 km; uz Krieviju – Terehova 257 km; uz Baltkrieviju – Silene 278 km; uz Lietuvu – Meitene 186 km, Grenctāle 175 km. Blakus rajoni, novadi (sākot no Z daļas): Valmieras rajons, Valkas raj., Gulbenes raj., Madonas raj., Ogres raj., Siguldas novads un Limbažu raj. Cēsu rajonam nav izejas uz jūru, toties ir cits nozīmīgs ūdens resurss – Latvijas garākā upe Gauja, kas sākas vēsturiski Taurenes pagastā, bet mūsdienās laika gaitā izveidojies Gaujas sākums Skujenes pagastā. (Cēsu TIC 2008a, ER; Cēsu rajona padome 2000, ER).
Ģeogrāfiskais novietojums ir visnotaļ izdevīgs (reljefa daudzveidība, ūdens resursu bagātība) skatot attālumu no galvaspilsētas un transporta kustību uz rajona centru un cauri rajona teritorijai. Uzskatu, ka būtu nepieciešams izveidot lielāku lidlauku Priekuļos, lai varētu, piemēram, veikt lidojumus Liepāja – Cēsis, jo abas pilsētas, rajoni ir pietiekami spēcīgi tūrisma jomā, lai nodrošinātu vismaz tūrisma sezonā rentablu kustību (ņemot vērā arī to, ka blakus atrodas arī Siguldas novads, kas ir iespaidīgs tūrisma centrs ārpus Rīgas).…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties