Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Nodokļi kā makroekonomiskās stabilitātes regulēšanas instruments

     

    Referāts37 Ekonomika

6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:861611
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Latvijas tautsaimniecībā ir notikušas būtiskas pārmaiņas. Šis process izraisīja dažādas izmaiņas ekonomiskajā situācijā. Tai skaitā būtiskas izmaiņas skāra nodokļu sistēmu kā valsts fiskālās politikas sastāvdaļu. Tāpēc aktuāls ir jautājums par nodokļu sistēmas konceptuālās attīstības virzieniem Latvijā. Jāizpēta un jāizanalizē kā nodokļi ietekmēs turpmāko tautsaimniecības attīstību un nodrošinās valsts pārvaldes u.c. funkciju īstenošanu.
Pašreiz pastavoša nodokļu sistēma Latvijā ievesta 1991.gadā. Šis laiks raksturojams kā ekonomiskās pārkārtošanas laiks. Šī pārkārtošana ļoti būtiski ietekmējusi tautsaimniecības attīstību Latvijā. Lai turpmākā tautsaimniecības attīstība noritētu sekmīgi nepieciešams veltīt lielu uzmanību visām tas attīstību virzošām lietām. Šeit lielu uzmanību jāveltē nodokļu politikai Latvijā. Ir jāizpeta un jāizanalizē kā nodokļī ietekmēs turpmāko tautsaimniecības attīstību.
Nodokļu sistēmai jābūt pakļautai tautsaimniecības attīstībai, tai jāmainās mainoties ekonomiskai situācijai valstī, tādā veidā pielāgojoties nepieciešamībai apmierināt kopējās intereses no visām pusēm, gan valsts, gan valsti veidojošās – to pilsoņu un iedzīvotāju puses.
Valsts saimniecības attīstības grūtības, kā arī joprojām pastāvošā nespēja pilnībā apkarot ēnu ekonomiskas tendences, rada arvien nozimīgāku finansu resursu trūkumu valstī. Joprojām neapzināta paliek nenomaksāto nodokļu daļa.
Ņemot vērā pārejošo nestabilo ekonomisko situāciju valstī, kad pastāv dažādas finansiālas grūtības, pastāv nodokļu maksājumu iekasēšanas problēmas, pieaug vajadzība pēc jauniem izdevumiem, nepieciešams analizēt valsts nodokļu sistēmu.
Nodokļu sistēmas pilnveidošanai nepieciešama zinātniski teoretisku atziņu izstrādāšana, kas balstās uz ekonomisko procesu modelēšanu un nodokļu maksājumu analīzes metožu pielietošanu.
Nodokļu sistēma jāveido pēc moderniem principiem un šeit var izmantot arī ārvalstu pieredzi, taču ne vienmēr. Veidojot nodokļu sistēmu jāreķinās ar katras valsts tradīcijām un īpatnībām.
Nodokļu izpētē jāraugās no izejas pozīcijām: kas šos nodokļus maksā. Bez valsts saimniecības un atsevišķos privāto uzņēmēju attīstības nav iespējama nodokļu sistēmas attīstība. Ieņēmumi no nodokļiem pieaugs tikai tad, ja pieaugs nodokļu maksātāju ienākumi.
Aktuāls ir jautājums, kā darbosies nodokļu sistēma, kad Latvija iestāsies Eiropas Savienībā un nodokļu iekasēšana uz savstarpējam robežām vairs nebūs un līdz ar to arī mainīsies nodokļu iekasēšanas principi.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1174665
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties