Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:861279
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ikdienišķa parādība ir pārteikšanās. Par to nevajadzētu atvainoties, jo bieži vien klausītajs to pat nemana. Ja domā, ka klausītāji saprata, lai gan pārteicies, turpini savu runu tādā pašā tempā un tembrā. Bet ja pārteikšanās sajauc domu vai jēgu, tad atkārto pēdejo teikumu pareizā formulejumā. To pašu var darīt arī, ka teikuma formulejums ir neveikls. Izlabo sakot: „Es izlabošu” vai „Es formulēšu vēlreiz labāk”.
Pret visiem traucēumiem nevar nodrošināties, lai arī cik labi esi sagatavojies. Galvenais saglabāt mieru. Visvairāk traucē klausītāju piezīmes, kas iedalās 3 veidos- lietišķie iestarpinājumi, kas dažreiz veicina problēmas skiadrojumu; iestarpinājumi, kuru mērķis ar apzināta traucēšana un jokupēteri, kas ar neiederīgiem līdzekļiem cenšas izcelties. Traucējošus iestarpinājumus var ignorēt, bet uz pārejiem var vai nu atbildēt uzreiz, atlikt uz vēlaku laiku vai piedāvāt šo jautājumu apspriest individuāli. Varat arī lūgt klausītājus netraucēt runas laikā, bet pierakstīt jautajumus uz kuriem runātājs atbildēs tad, kad būs pabeidzis runu.
Vēl traucējoši ir nemierīgi klausītāji. Tādā gadījumā ieteicams runāt klusāk, jo tad klausītājs atkal pievērš uzmanību runātājam, lai neko nepalaistu garām. Ja tas nelīdz, tad neļauj izpausties dusmām, bet pajautā, kas ir nemiera cēlonis. Ja klausītāji šķiet neieinteresēti, pārbaudi, vai nav beidzies runas laiks. Vienmēr ir neieinteresēti klausītāji, tāpēc virzi skatienu uz klausītājiem, kas parāda uzmanību. Pat ja daži klausītaji pamet telpu, tas nenozīmē, ka vainīga tava runa. Ir daudz un dažādu iemeslu, kāpēc cilvēks var pamest telpu-mslikta pašsajūta, izsalkums, norugurums, laika trūkums un citi personiski iemesli. Tieši tā arī visbiežāk notiek. Saglabā mieru un turpini runu.
Bieži vien arī aplausi mulsina runātaju. Parasti gan aplausi ir pierādījums, ka klausītāji noskaņoti pozitīvi un akceptē runātāja izteikumu. Ir gan spontāni aplausi runas laikā, gan aplausi runas beigās. Tikai izņēmuma gadījumos aplausi ir nepiekrišanas zīme, kādai konkrētai domai vai runātājam kā personai. Šādās situācijās galvenais ir izturēt. Bet aplausi runas beigās ir būtiska runas sastāvdaļa. Aplausu laikā japaliek stāvam auditorijas priekšā un jāuztur acu kontakts ar klausītajiem. Viegli pieliecot galvu jāpateicas publikai un drošiem soļiem jāatstāj uzstāšanās vieta. To ir svarīgi atcerēties, jo arī noiešana ir runas sastāvdaļa.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1239981
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties