Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:860922
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.05.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Prakses vietas raksturojums    4
  Prakses laikā veikto uzdevumu apraksts    6
  Praksē novēroto problēmjautājumu apskats    10
  Nobeigums    18
  Izmantotās literatūras saraksts    20
Darba fragmentsAizvērt

NOBEIGUMS
Obligātās studiju prakses ietvaros autore veica praksi uzņēmumā SIA „Rīgas pilsētbūvnieks”, kas ir Rīgas pilsētas pašvaldības kapitālsabiedrība. Uzņēmumu nodibināja, lai veicinātu dzīvojamā fonda attīstību, nodrošinātu mājokļu un citu nekustamā īpašuma objektu būvniecību un atjaunošanu. Šī kapitālsabiedrība pēc Rīgas pašvaldības pasūtījuma organizē daudzdzīvokļu dzīvojamo māju un sociālo dzīvojamo māju renovāciju, rekonstrukciju un celtniecību. Kopš uzņēmuma izveides, līdz šim brīdim, rīdziniekiem uzbūvēti vairāk kā 6000 jauni dzīvokļi. Visi dzīvokļi izīrēti pēc pašvaldības palīdzības mājokļu jautājumos rindā stāvošajiem rīdziniekiem.
Prakses galvenie uzdevumi un mērķis ir noskaidrot un apgūt nepieciešamās jurista iemaņas strādājot uzņēmumā SIA „Rīgas pilsētbūvnieks”, nostiprināt autora teorētiskās zināšanas, izprast un orientēties normatīvajos aktos, izanalizēt un izpētīt problēmu situācijas, patstāvīgi prast izstrādāt atbilstošus juridiskos dokumentus, kā arī nostiprināt nepieciešamās zināšanas savu pienākumu izpildei prakses vietā.
Autora prakses vadītāja, kas ir uzņēmuma SIA „Rīgas pilsētbūvnieks” juridiskās pārvaldes vadītāja iepazinās ar Rīgas Stradiņu Universitātes profesionālās maģistra studiju programmas „Tiesību zinātne” prakses nolikumu un organizējot manu praksi, iespēju robežās vadījās pēc tajā noteiktajiem nosacījumiem.
Izpētot uzņēmuma SIA „Rīgas pilsētbūvnieks” statusu, darbību un kompetenci, autors secināja, ka šis konkrētais uzņēmums pilda ļoti svarīgu funkciju pašvaldībā, kā arī sabiedrībā kopumā, jo pateicoties šim uzņēmumam ļoti daudzi rīdzinieki ir tikuši pie jaunām mājvietām. Autore uzskata, ja pašvaldība nebūtu izveidojusi šādu kapitālsabiedrību, tad daudzas personas dēļ denacionalizēto namu īpašnieku patvaļas iespējams nokļūtu uz ielas, jo pašvaldībai nebūtu dzīvokļi ko izīrēt.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1348208
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties