Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:857566
 
Vērtējums:
Publicēts: 24.02.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienu dzīves ritms ir kļuvis straujāks, robežas starp valstīm un kultūrām- atvērtākas. Neviens vairs nebrīnās par iespēju baudīt Austrumu zemju eksotiku un tūdaļ pat pārliecināties par seno tradīciju spēku Eiropā. Pie ceļošanas priekiem pieder arī nacionālo gardumu baudīšana. Taču te var sākties problēmas. Nonākot svešā valstī smalkā restorānā, reizēm liekas , ka galda piederumi vairāk atgadina instrumentus operāciju zalē. Protams, mēs varam nebaidoteis pajautat viesmīlim, kā šis ēdiens jāēd, kādi galda piederumi jāizmanto. Nezināšana nevar būt šķērslis gardēžu baudām, tomēr dažas lietas nenāk par ļaunu zināt.
Šis priekšmets- citu tautu virtuvju īpatnības – palīdzēs orientēties daudzos ar citu tautu ēšanas kultūru saistītos jautājumos. Izpratne par ēdieniem,kādus pasniedz dažādās valstīs,lauj izbaudīt vairak dzīves prieku, padara mūsu dienas daudzveidīgākās.
Kā ēdināšanas sfēra strādājošiem, mums var gadīties, ka būs jāuzņem svešzemju viesi, radot viņiem mājīguma sajūtu. Kā to izdarīt? Izeja ir viena- pacienājiet viesi ar kadu viņa dzimtenē iecienītu ēdienu.
Geogrāfiskais raksturojums
Valsts atrodas Eiropas ziemeļrietumos uz Britu salām. Britu salas aizņem Anglija, Skotija un Velsa, bet Īrijas salas ziemeļu daļu aizņem Ziemeļīrija. Ziemeļos un rietumos valsti apskalo Atlantijas okeāns, austrumos Ziemeļjūra, rietumos arī Īrijas jūra, dienvidos no kontinenta Lielbritāniju atdala Lamanša un Padekalē šaurumi. Valsts ziemeļu un rietumu daļa ir kalnaina, dienvidaustrumi un valsts centrālā daļa ir samērā līdzena.
Platība- 242 900 km2
Iedzīvotāju skaits: 59 755 700
Valsts iekārta: Parlamentāra monarhija
Galvaspilsēta: Londona (11,85 milj.)
Lielākās pilsētas: Mančestra (2,62 milj.), Birmingema (2,35 milj.), Līdsa (2,05 milj.), Glāzgova (1,50 milj.), Liverpūle (1,50 milj.), Ņūkalsla.
Oficiālā valoda: Angļu
Reliģija: Anglikāņi (57%), citi protestanti (15%), katoļi (13%)
Klimats: Mērens okeāna klimats, maigs un mitrs (mitrāks ir Ziemeļīrijā, sausāks un vēsāks Skotijā). Klimatu pārsvarā ietekmē siltā Golfa straume. Vidējā janvāra temperatūra ir no +3ºC līdz +7ºC, vidējā jūlija temperatūra ir no +11ºC līdz +17ºC. Vidējais nokrišņu daudzums ir 600 – 750 mm gadā. Bieži ir novērojama migla. Vislabāk valsti ir apmeklēt no aprīļa līdz septembrim. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties