Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:856640
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.09.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes autordarbs - rokopera ’’Kaupēn, mans mīļais ’’- 1999. gadā tika iestudēts Liepājas teātrī. 2011.gada septembrī tapa rokoperas „Kaupēn, mans mīļais” jauniestudējums, un tā pirmizrāde notika Jelgavas Kultūras namā. Jau pēc pirmajām nospēlētajām izrādēm rokopera raisīja interesi un apbrīnu, arī strīdus un diskusijas. Tā rosina domāt par to, kā kari, pasaulē notiekošā vardarbība ietekmē cilvēka personību, padara ļaunu un bezjūtīgu. Māra Zālīte bieži izmantojusi citu autoru darbu motīvus, piemēram, librets rokoperai „Hotel Kristina” tapis, balstoties uz Rūdolfa Blaumaņa noveles „Purva bridējs” motīviem, „Meža gulbji” veidoti pēc H.K.Andersena pasakas. Viņas sarakstītie libreti parasti ir ar dramatisku pieskaņu, kas liecina, ka arī pati autore bijusi spilgta personība, ar visdažādākajām rakstura šķautnēm un visdažādākajiem pārdzīvojumiem.
Māra Zālīte ir izcila dzejniece un dramaturģe, tieši tāpat kā aktīva sabiedrības dvēsele. Pateicoties viņas darbiem, gan izcilajām lugām, gan dzejas rindām, gan libretiem un citiem viņas darbiem, mēs sev varam gūt patiesi svarīgas atziņas. Ne velti viņa saņēmusi neskaitāmas godalgas un atzinības. Viņa spēj savos darbos ielikt gan sievišķo maigumu un mīļumu, gan arī skarbo dzīves patiesību un pasaules melno pusi. Arī es, lasot viņas darbus, esmu guvis mācību daudzās dzīves jomās.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties