Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:856217
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.06.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Irāka ir radījusi skaidru pozīciju, ka Irānas bagātināšana ar papildus jaudu tai šķiet nepieļaujama, kā papildus apdraudējums. Ne tikai Irākas, bet arī Izraēlas un ASV amatpersonas ir paziņojušas, ka ar kodolieročiem apbruņota Irāna ir eksistējošs drauds.

Balstoties uz iepriekš sniegto informāciju, secinu, ka Irāna nav izteikts drauds starptautiskajai drošības sistēmai. Kā arī vēlos uzsvērt, ka Irāna iespējams ar šiem kodolieročiem, nodrošinās lielāku starptautisko stabilitāti. Manuprāt, Irāna ievieš kodolieročus, jo primāri to vada bailes no citā valstīm(ASV, Izraēla), to kodolprogrammas, arī militārais pārsvars. Tā kā blakus esošajai valstij Izraēlai pieder reģionāls kodolbruņojuma monopols, kurš ir pierādījies pēdējos četros gadsimtos, ir ilgi darbinājis nestabilitāti Tuvajos Austrumos. Galu galā, spēkiem ir jābūt sabalansētiem, tāpēc uzskatu, ka jāņem vērā vēsturiski notikušas, piemēram, 1981. gadā Izraēla bombardēja Irāku, lai novērstu izaicinājumu tās kodolprogrammas monopolam. Tieši to pašu tā izdarīja ari ar Sīriju 2007. gadā un pašlaik rīkojas identiski ar Irānu. Ar kodolieroču eksistenci, Irāna radītu priekšstatu, ka valsts ir spēcīga, atturot citas valstis no potenciālu draudu radīšanas. Manuprāt šobrīd no Irānas puses nepastāv tāds drauds, ka ar kodolieroču eksistenci tā varētu apdraudēt kādu citu valsti, lai panākt savu gribu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1332809
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties