Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:856009
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Starptautiskās cenu noteikšanas stratēģijas salīdzinājumā ar cenu noteikšanas stratēģijām vietējā tirgū.
Daudziem maziem un vidējiem uzņēmumiem vietējos tirgos preču noteikšanas lēmumi ir balstīti uz relatīvi vienkāršu kopējo izmaksu aprēķināšanas procesu, ieskaitot vadīšanu, mārketingu un plānoto peļņas robežu. Šādām firmām problēmas uzrodas, kad izmaksas palielinās, plānotā tirdzniecība nerealizējas vai konkurenti izrādās pārāki. Turpretī starptautiskajā tirgū cenu plānošanas process, ir daudz sarežģītāks, jo to ietekmē vēl daudzi citi faktori, tādi kā valūtas kursu svārstības, paātrināta inflācija, arī alternatīvas maksāšanas/ tirdzniecības metodes, piemēram, līzings, barters vai pārtidzniecība. Galvenokārt, globālā mārketinga menedžeri nosaka precēm cenu pēc to specifiskajām īpašībām, ražošanas izmaksām, līdzīgi kā iekšzemē, tomēr ņemot vērā vēl papildus faktorus. Vispārīgi runājot, cenu noteikšanas lēmums ietver sākuma cenas noteikšanu, kā arī noteiktās cenas mainīšanu laika gaitā.1

Faktori, kas iespaido lēmumus cenu noteikšanā.
Cena ir produkta vērtība naudas izteiksmē, proti, patērgātāja maksa par produkta lietošanas rezultātā iegūto patēriņa labumu. Cenu veidošanās ir cenu noteikšanas faktoru, principu, metožu un aprēķinu kopa. Cenu veidošanas faktorus iedala iekšējos un ārējos. Cenu veidošana ir tikai viens no mārketinga pasākumiem, kas ļauj īstenot uzņēmuma mērķus. Tāpēc cenu veidošanas koncepcija jākoordinē un ir jāsaskaņo ar produkta raksturlielumiem (kvalitāte, dizains u.c.), produkta sadales kanāliem, pasākumiem produkta virzīšanai tirgū u.c. 2
Cenu politika ir nozīmīgs stratēģisks un taktisks konkurences ierocis, kas pretēji pārējiem mārketinga mix elementiem, ir pilnīgi kontrolējams un lēts, lai to varētu mainīt un ietekmēt. Tieši tāpēc cenu plānošanas stratēģiju un darbību vajadzētu iekļaut kā vēl vienu elementu starptautiskā mārketinga miksā.
Tiek izdalīti vairāki faktori, kas ietekmē cenu noteikšanu: 3
• Firmu līmeņa faktori: sadarbības un mārketinga uzdevumi, konkurences stratēģija, uzņēmuma pozicionēšana, produkta attīstība, ražošanas atrašanās vieta, kā arī tirgū ieiešanas metodes.
• Produkta faktori: kurā dzīves ciklā atrodas produkts, produkta atrašanās produktu līnijā, galvenās produkta īpašības (kvalitāte, serviss, u.c.), produkta pozicionēšana, produkta izmaksu struktūra.
• Vides faktori: valdības ietekme un ierobežojumi, importa kontrole, nodokļi, cenas kontrole, inflācija, valūtas svārstības, kā arī biznesa cikla stāvoklis.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1126224
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties