Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
7,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:855634
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.Kas un kādā veidā rada starptautiskās tiesības?
Starptautiskās tiesības veido paši šo tiesību subjekti. Starptautisko tiesību normas rodas, valstīm savstarpēji vienojoties, to gribas saskaņošanas rezultātā. Neeksistē starptautiskais parlaments, kas izstrādātu šo tiesību normas. Starptautisko tiesību subjekti ir ieinteresēti ievērot starptautisko tiesību normas, jo viņi paši tos ir radījušas.
Viena no īpatnībām – st. ties. subjekti paši rada st. ties. normas, kas regulē viņu pašu uzvedību → notiek gribas noskaidrošana → rodas jaunas st. ties. normas → pasludina saistošas pašas priekš sevis.
St.ties. subjekti st.ties. normas ievēro brīvprātīgi, bet paredzētas arī sankcijas – piespiešana. Ir politiskās un ekonomiskās sankcijas (militārās – nē!). Visi st. strīdi jārisina miera līdzekļiem.
Pasaules valstīs ir dažādi politiskie režīmi, bet tas nevar ietekmēt st.ties. – ja ir neatkarīga un demokrātiska – tad valsts ir st.ties. subjekts.
Ja st.ties. tiek pārkāptas, var iejaukties – st. sabiedrībai ir tādas tiesības.

2.Kas ir universālās un kas reģionālās starptautiskās tiesības?
Tas ir iedalījums pēc st. tiesību normu ģeogrāfiskās darbības rakstura. Universālās t. regulē attiecības starp visām valstīm, piem., ANO Statūti. Reģionālās - ttiecas uz noteiktām valstu grupām, piem., Asylum case, vai Eiropas Savienība, EDSO.

1) Vispārējas normas (universālas)- regulē attiecības starp visiem vai vairuma subjektiem. Gandrīz nav neviena līguma, kas regulētu attiecības starp visiem subjektiem. Taču ir normas (parasti konvencijas), kas ir saistoši vairuma valstīm. Piemēram, ANO statūti ir saistoši visiem dalībvalstīm, kā arī statūti satur normas, kas ir saistoši arī pārējiem valstīm, kas nav to dalībvalstis. Tas pats attiecas uz 1969.gada Vīnes konvenciju par starptautisko līgumu tiesībām un 1963. gada Vīnes konvencija par konsulārajām attiecībām, Cilvēktiesību pakti.
2) Partikulārās normas (reģionālas)- regulē divu vai nedaudzu subjektu attiecības. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −11,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1308589
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties