Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:853837
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.02.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Tūrisma objekti Lielbritānijā. Un mistiskais stounhendžas templis   
2.  Tūrisma objekti Itālijā   
4.  Tūrisma objekti Islandē   
Darba fragmentsAizvērt

Lielbritānija.



Tūrisma objekti: Valsts galvaspilsēta ir Londona. Mūsdienīga pilsēta ar senatnes gaisotni. Apskates vērts ir Parlaments, Big Bens, Vestminsteres abatija, Bekingemas pils, Trafalgaras laukums, Tauera tilts, Vest endas rajons ir pazīstams ar daudzajiem veikaliņiem, Admirāla Nelsona piemineklis, Sv. Džeimsa pils, Sv. Pāvia katedrāle, Tauers, Panorāmas rats ???Londonas acs”. Pilsētā atrodas vairāk nekā 30 muzeji, no kuriem populārākie ir Britu muzejs, Šerloka Holmsa muzejs, Viktorijas un Alberta muzejs, Londonas vēstures muzejs, Dabas vēstures muzejs, Impērijas karu muzejs, Transporta muzejs, Kurto galerija un Institūts. Pilsēta ir bagāta arī ar parkiem, no kuriem populārākie ir Haidparks, Ridžentis parks, Sentdžeimsa parks. Linkolna – senākā cietoksni Anglijā. Bāta – slavena kūrortpilsēta, kura pazīstama ar romiešu pirtīm. Jorka – viena no skaistākajām viduslaiku pilsētām valstī.



Stradforda pie Eivonas – Šekspīra dzimtā pilsēta, Sv. Trīsvienības baznīca, kurā rakstnieks apbedīts. Kembridža un Oksforda ir vispopulārākās studentu pilsētās ne tikai valstī, bet arī visā pasaulē. Liverpūle ir Ziemeļanglijas pilsēta, slavenās popgrupas ???Bītli” dzimtene. Stounhedža – seno ķeltu apmetnes vieta. Braitona – kūrortpilsēta ar brīnišķīgām pludmalēm. Nortumberlenda ir viena no valsts mežonīgākajām vietām, te atrodas daudz piļu, kaujas lauku. Apkārtnes populārākie objekti ir Adriana siena un Nortumberlendas nac. Parks. Lankašīras grāfistē atrodas ezeru rajons, kas ir viens no valsts zaļākajiem nostūriem ar stāvām klintīm, maziem ezeriņiem, viduslaiku ciematiņiem. Vieni no skaistākajiem ezeriem ir Alsuoters, Gramsmēres ezers un Vindermēres ezers. Vispopulārākais ezers ir Lohness, kurš atrodas Skotijā un ir pazīstams ar savu briesmoni.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties