Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:852667
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Grieķu septiņi gudrie par cilvēka dzīvi    3
2.  Abrahama, Maslova personības vajadzību struktūra    3
2.1.  Piecas manas galvenās šī brīža vajadzības    4
2.2.  Manu vajadzību apmierinātības zonas    4
2.3.  Marlova – Krouna atzinības motivācijas noteikšanas tests    5
3.  Vērtīborientācija    5
4.  Sava temperamenta noteikšana    6
5.  Rakstura īpašību akcentuācijas    7
6.  Manas personības pašpilnveide    8
  Kopsavilkums    9
  Literatūra    9
Darba fragmentsAizvērt

Es esmu izvēlējies sengrieķa Hīlona atziņu „labāk izvēlies zaudējumu, nekā negodīgu ieguvumu, jo zaudējums tikai vienreiz rada sirdēstus, bet negodīgs ieguvums - mūžīgi”. Man šī atziņa piesaistīja visvairāk no visām, ļoti daudzas man likās pareizas un dzīvē pārbaudītas, neviena nelikās nepareiza, bet vispatiesākā likās šī.
Šo atziņu izvēlējos tieši tāpēc, ka pašam ir bijušās dzīvē visādas situācijas, kad esmu varējis uzvarēt ar krāpšanos, bet to neesmu darījis, lai pēc tam nebūtu jādomā, ka kāds cits cilvēks šo uzvaru ir vairāk pelnījis par mani, un pašu nemocītu domas, ka šo uzvaru esmu ieguvis „netīrā” un negodīgā ceļā. Es labāk izvēlētos godīgu uzvaru, jo tad es to būtu pelnījis un es ar to varētu no sirds lepoties un izrādīt citiem. Ja man šī uzvara tomēr būtu izcīnīta negodīgi, es visticamāk par to nevienam nestāstītu un šo uzvaras trofeju noslēptu kaut kur dziļi, tā lai to neviens nevarētu redzēt un man par šo ieguvumu jeb uzvaru uzdot jautājumus, jo man nāktos viņam melot, un tas nebūtu patīkami un tiktu arī pārkāptas ētiskās normas.
Man patīk šī atziņa, jo ļoti daudzas reizes ir izcīnītas uzvaras sportistiem, bet pēc tam uzrādītas pozitīvas dopinga analīzes un to rezultātā viņiem tiek atņemta sportista licence uz vairākiem gadiem atkarībā no analīzes rezultātiem, un sportista rezultāts anulēts un viņa balva tiek piešķirta citam sportistam. Līdz ar to izplatās visādas negatīvas baumas un ziņas par šo sportistu. Ja nebūtu šo negodīgo sportistu, tad sacensību tiesnešiem nebūtu jāveic šādas analīzes, jātērē savs laiks un finansu līdzekļi.
Kaut gan šī atziņa ir piemērojama visā dzīvē un tās jomās, ne tikai sportā, vismaz pēc savām pārdomām esmu tā secinājis. Kaut vai biznesā, ja tu esi ieguvis nelikumīgus vai negodīgus līdzekļus kādu apkrāpdams, ātrāk vai vēlāk par to uzzinās policija vai citi cilvēki un palaidīs baumas par to. Tad sāks interesēties vēl lielāka sabiedrības daļa par to un šis negodīgais ieguvums nonāks atklātībā, līdz ar to visticamāk sāksies tiesu darbu vai citas instances un par šis cilvēks tiks nomelnots sabiedrības acīs.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1176720
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties