Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:852496
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.07.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Elektrības ieguves veidi   
2.  Elektrības nozīme Latvijā un Pasaulē   
3.  Elektrības vēsture Latvijā no tās atklāšanas līdz mūsdienām   
Darba fragmentsAizvērt

1.Elektrību ir iespējams iegūt dažādos veidos, kā pirmo minēšu tās iegūšanu ar vēja palīdzību (ražo vēja ģenerators), ar ūdens palīdzību (ražo hidroelektrostacija), ar tvaika dzinēju, ar iekšdedzes dzinēja palīdzību.
2.Elektrības nozīme pasaulē ir milzīga, jo ar to tiek darbinātas daudzas ražošanas iekārtas, apgaismes ķermeņi, sildītāji (apkure), elektroierīces un elektromotori, mūsdienās bez tās nebūtu iespējams pilnvērtīgi dzīvot un virzīt pasaules attīstību.
3.Pirmsākumos elektrību sāka ražot ar ūdeni, vēlāk ar vēju, tvaika dzinēju un tikai tad ar iekšdedzes dzinēja palīdzību.
3.1 Grieķu vārda "enerģija" nozīme ir spēks un darbība. Cilvēks bez šī spēka vairs nevar iztikt. Enerģētika ir nacionālās ekonomikas sektors, kas ietver enerģijas resursu izpēti, ieguvi, enerģijas ražošanu, elektropārvadīšanu un enerģijas realizāciju. Elektroenerģētika - tā ir ne tikai termostacijas un elektrostacijas, elektrolīnijas un apakšstacijas, bet arī cilvēki un viņu ekonomiskās intereses.
Latvijā pirmie elektrības uzņēmumi radās 19. gadsimta beigās un 20. gadsimta sākumā - vispirms Rīgā, Liepājā, Daugavpilī un dažās vietās Ziemeļvidzemē. 1939. gada 15. oktobrī tika iedarbināta jaunā Ķeguma hidroelektrostacija. Tā strādāja kopējā tīklā ar Rīgas pilsētas elektrostaciju un vairākām vietējas nozīmes elektrostacijām, tādējādi izveidojot elektrosistēmu valstī. 1939. gada 22. decembrī Latvijas Ministru kabinets pieņēma Likumu par Valsts elektrības uzņēmuma "Ķegums" dibināšanu. Šis datums uzskatāms par Latvijas energosistēmas sākumu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties