Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:849222
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.06.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Jūs ilgstoši nomājiet zemes gabalu lauksaimnieciskai izmantošanai 10ha platībā no pašvaldības. Esiet izstrādājis biznesa plānu un gribiet daļēji mainīt darbības virzienu – uz 3ha nomas zemes ezera krastā būvēt atpūtas kompleksu.

Uzdevums – kādas juridiskas darbības Jums jāveic, lai legāli uzsāktu šo biznesu?


1.Nepieciešams mainīt nekustamā īpašuma lietošanas mērķi. Kā likumā teikts, nomniekam un īrniekam nav tiesības lietot to, kas viņiem nav ar līgumu piešķirts, un vispār viņi drīkst priekšmetu lietot vai izmantot tikai atbilstoši tam mērķim, kāds bijis domāts to viņiem iznomājot vai izīrējot ( Civillikuma 14 nodaļa 2151 p. vai, piemēram, pielikumā 3.2.1. p. ). Lietošanas mērķi var mainīt atbilstoši Latvijas Republikas Ministru Kabineta noteikumiem Nr. 344 par „Nekustamā īpašuma lietošanas mērķu noteikšanas un sistematizācijas kārtību” . Noteikumi paredz, ka lietošanas mērķu maiņu ierosina attiecīgā persona, ja nekustamajam īpašumam noteiktais lietošanas mērķis neatbilst īpašnieka vai tiesiskā valdītāja plānotajai nekustamā īpašuma izmantošanai un lietošanas mērķa maiņa nav pretrunā ar teritorijas plānojumu. Tātad, ja teritorijas plānojumā un atbilstoši tam izstrādātos apbūves noteikumos vai citos plānojumos un apbūves projektos ( līdz teritorijas plānojuma izstrādei ) norādīta teritoriju atļautā izmantošana nav attiecināma uz konkrētu nekustamo īpašumu, tā īpašniekam vai tiesiskajam valdītājam ir tiesības ierosināt vienu, vairākus vai visus atļautos teritorijas izmantošanas veidus. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties