Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Politiskās, garīgās un kultūras norises sabiedrībā un literatūrā 20.gadsimtā

     

    Eseja1 Literatūra

1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:849206
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

20. gadsimta notikumi politikā, kultūrā un garīgajā ziņā ļoti ietekmēja visu pasauli un tās turpmāko nākotni. 20. gs. Bija gan daudz labu, gan arī daudz sliktu notikumu, kas atstāja dažādas sekas visā pasaulē.
Politikā 20. gs. Bija ļoti daudz svarīgu notikumu, bet paši svarīgākie bija Pirmais un Otrais Pasaules karš, pēc kuriem bija milzīgas sekas un lielas izmaiņas pasaulē gan politikā, gan kultūrā, gan arī garīgajā ziņā. „Pēc Pirmā Pasaules kara Eiropu pāršalca antidemokrātisks un prodiktatorisks pustotalitāro un totalitāro kustību vilnis.” Šajā laikā valdība ietekmēja tautu, tā bija garīgi pakļāvusi visus cilvēkus, un centās viņiem iemācīt nedomāt. Valdība domāja tikai par savām interesēm, un par savu tautu tikpat kā nedomāja. Politikai un valdībai bija ļoti liela vara, un cilvēki nespēja tai pretoties. Ja tauta bijusi gudra, tad tā tik ļoti nepakļautos politiskajai varai un protestētu pret to. Taču tauta to nespēja. Valdība bija cietsirdīga pret visiem cilvēkiem. Bija izveidojies totalitārisma režīms, kurā valdība pilnībā bija pārņēmusi varu pār visu. „Valdības mērenība vai mazāk slepkavnieciskās metodes diezin vai saistāmas ar valdības bailēm no tautas sacelšanās; daudz nopietnākus draudus radīja valsts depopulācija.” Šajā totalitārisma režīma laikā neskaitāmas cilvēku masas tika izsūtītas trimdā, daudzi no tiem emigrēja un tikpat liels skaits bēgļu. Šo visu cilvēku starpā bija ļoti daudz rakstnieku no visas pasaules. 20. gs. Cilvēks bija nostādīts skarbās realitātes priekšā, bet tai pašā laikā viņš bija optimisma un ticības pilns.
Valdība nedomāja par kultūras attīstību, viņi domāja tikai par savu labumu, tādā veidā apspiežot kultūru. Tā laika kultūrā bija zaudēts jebkāds organisks veselums. 20. gs. Visi literārie darbi tika cenzēti. Visi darbi tika koriģēti tā, lai tie būtu labvēlīgi valsts varai. Grāmatu izdošana vairs nesaistījās ar rakstnieku, bet gan ar valsts interesēm. Cenzūra noliedza visu patvaļīgo un pretēji domājošo tautas tradicionālās vērtības.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1161278
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties