Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:847645
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.01.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Tirgus analīze    4
1.1.  A/S „Aldaris” apraksts un vēsture    4
1.2.  makrovides analīze    5
1.3.  Tirgus raksturojums, lielums, attīstība    7
1.4.  SVID analīze    8
2.  Konkurences un konkurentu analīze    10
2.1.  Atsevišķu konkurentu analīze    10
2.2.  Uzņēmuma plusi un mīnusi salīdzinājumā ar konkurentiem    14
3.  Uzņēmuma iekšējā analīze    15
3.1.  Segmentēšana    15
3.2.  Mērķa tirgus noteikšana    17
3.3.  Pozicionēšana    18
3.4.  Mārktinga mix elementi    20
3.4.1.  Produkts    20
3.4.2.  Cena    21
3.4.3.  Sadale    21
3.4.4.  Virzīšana    22
4.  Misija, mērķi, stratēģijas    23
5.  Plāns stratēģijas realizēšanai    24
6.  Secinājumi un priekšlikumi    25
7.  izmantotās literatūras saraksts    27
Darba fragmentsAizvērt

Alus jau senajās kultūrās tika uzskatīts par veselīgu – kaut arī ne svētu dzērienu. Laikam ritot alus ir kļuvis par tradīcijām bagātu un ļoti populāru dzērienu arī latviešu kultūrā – mūsdienās alus viennozīmīgi ir visvairāk patērētais un pirktais alkoholiskais dzēriens Latvijā. Īpaši labi varam vērot alus popularitāti tādos svētkos, kā Jāņi, kurus nemaz nevaram iedomāties bez alus dzeršanas.
Latvijā lielāko alus tirgus daļu aizņem „Aldara” uzņēmums, tāpēc nolēmu caur šī uzņēmuma mārketinga analīzi aplūkot alus tirgu Latvijā tuvāk. Domāju, ka šis temats mani ieinteresēja tāpēc, ka parasti, dzirdot pieminam vārdu alus parasti tas arī asociējas ar firmu „Aldaris”, kas ražo „Tradicionālo alu Latvijā”.
Kursa darba temats ir aktuāls, jo palīdz uzņēmējiem saskatīt gan klientu vēlmes un vajadzības, gan arī redzēt savas vājās puses un nepilnības attiecībā pret konkurentiem.
Mana studiju darba mērķis – izzināt mārketinga būtību caur uzņēmuma mārketinga, stratēģijas, un darbības plānošanas kopumu. Lai sasniegtu mērķi, tiek definēti sekojoši uzdevumi:

1.Izpētīt, kā darbojas uzņēmums a/s „Aldaris” savā nozarē;
2.Iepazīt uzņēmuma a/s „Aldaris” mikro un makro vides analīzi;
3.Veikt stipro un vājo pušu, un iespēju un draudu (SWOT) analīzi;
4.Izpētīt uzņēmuma a/s „Aldaris” mārketinga stratēģijas analīzi un darbības plānošanu;
5.Sastādīt uzņēmuma misiju, mērķus un stratēģiju, kā arī rīcības plānu.

Kursa darba laikā tika izmantotas sekojošas metodes: ekonomiskā analīze, statistiskās analīzes metodes: salīdzināšana lielumu aprēķināšana; tabulas un grafiskās metodes.
Par pētījama avotiem kalpo: specializētā literatūra, LR likumdošana, LR normatīvie akti, nozares normatīvie akti, LRCSP statistikas dati, interneta resursi.
Studiju darba rakstīšanas procesā nācās saskarties ar tādu problēmu, kā uzņēmuma A/S „Aldaris” informācijas konfidencialitāti. Bet tā jau mūsdienās ir- neviens negrib atklāt savus „knifiņus” ar ko atšķiras no pārējiem. Tas jau ir tas uzņēmuma galvenais trumpis, kas palīdz uzņēmumam būt tādam, kā tas ir un ieņemt tik lielu tirgus daļu Latvijā. Līdz ko uzņēmums atklātu savu konfidenciālo informāciju, tā tas riskētu pazaudēt visu, ko līdz šim ir sasniedzis grūtā un sūrā daudzu gadu darbā.
Pēc šī darba uzrakstīšanas sapratu, ka mārketinga zinātnei mūsdienās ir ļoti
liela nozīme, jo tikai izpētot uzņēmumu caur mārketinga analīzi, varam objektīvi novērtēt un izanalizēt savu uzņēmumu un tā darbības efektivitāti.
A/S „Aldaris” savu darbību zem nosaukuma „Meža pils” uzsāka 1865.gadā kādā Rīgas nomalē pēc Bavārijas vācieša Johaima Daudera ieceres. Alus darīšana izrādījās visai ienesīga un uzņēmums sāka attīstīties. Tika lūgta atļauja uzņēmuma paplašināšanai un modernizēšanai. Līdz ar to uzņēmums iemantoja Eiropā modernākās alusdarītavas slavu un bija labi pazīstams arī ārpus Latvijas.
Kopš 1937. gada uzņēmums „Aldaris” ieguva savu tagadējo nosaukumu un mākslinieka Artūra Apeiņa veidoto simboliku. Tajā laikā alusdarītavā tika uzstādīti unikāli vara katli un citas modernas iekārtas, kas tika atvestas no alus zemes – Vācijas. Jaunajos katlos darītais alus ieguva sevišķas īpašības un vēl šodien tie katli tādi ir vienīgie visā Eiropā.
„Aldara” alum ir vissenākās alus darīšanas tradīcijas visā Latvijā. Alus tiek darināts pēc senām tēv tēvu receptēm, kas joprojām ir turamas slepenībā. Joprojām „Portera” un „Pilzenes” alus tiek darināts tieši pēc šīm senajām receptēm, bet pārējās receptes tiek izmantotas citu alus recepšu papildināšanas procesā. „Aldara” alum vienmēr ir bijusi nemainīgi augsta kvalitāte.
Šobrīd „Aldaris” ir lielākā alus darītava Latvijā un viena no lielākajām Baltijas valstīs, kas piedāvā savā produkciju klāstā ne tikai augstas kvalitātes alu, bet arī minerālūdeni, sidrus un gāzētus bezalkoholiskos dzērienus.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties