Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Augusts Milts "Ētika: kas ir ētika"

     

    Eseja4 Ētika

3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:847189
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.02.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Interesanti, ka A.Milts par tikumiskās izglītošanas un audzināšanas īstenotājiem neuzskata tikai skolotājus vai tikai vecākus. Viņš atkal un atkal uzsver, ka tikumiskā izglītošana un audzināšana nav domājama bez pašizglītošanās un pašaudzināšanas, kas tad vienlaikus arī ir audzinātāja un audzināmā pašatklāsmes process, savas darbības un dzīves jēgas dziļāks meklējums dialogā ar sevi un apkārtējiem cilvēkiem. Līdz ar to kļūst skaidrs, ka tikumiskās izglītošanas un audzināšanas īstenotājs ir katrs cilvēks, kuram sākotnējo ievirzi un vēlākā laikā koriģējumus sniedz ģimene, skola, valsts un sabiedriskās iestādes un organizācijas un visa sabiedrība, nosakot savu attieksmi pret cilvēku.
Nobeigumā jāatzīmē, ka, pēc autores domām, A.Milts ļoti koncentrētā veidā, bet vienlaikus veiksmīgi aplūko jautājumus par ētikas jēdzienu, virzieniem, specifiku, funkcijām, šajā konkrētajā darbā īpašu uzmanību veltot tieši morāles un tikumiskās izglītības/audzināšanas jautājumiem. Autors nerunā sīkāk par ētikas apakšnozaru sīkāku sadalījumu (normatīvā, tikumu, pielietojamā ētika utt.) un to raksturojumu. Tā vietā autors veiksmīgi runā par ētikas jēdzienu kā tādu. Turklāt, sekmīgi atspoguļojot šī jēdziena definēšanas problemātiku, autors A.Milts uzskatāmi parādīja, cik ļoti lielām mērā ētika ir plašs un visaptverošs jautājums.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1337509
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties