Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:847126
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.05.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    3
2.  Novērošanas metodoloģija    4
3.  Novērošanā iegūto datu analīze    6
4.  Secinājumi    8
5.  Izmantotā literatūra    9
6.  Pielikums    10
Darba fragmentsAizvērt

Darbs ar klientiem prasa daudz enerģijas un īpašu cilvēkmīlestību. Tam, kurš strādā apkalpojošā sfērā, jābūt pietiekoši spēcīgai personībai, lai spētu komunicēt ar ļoti dažādiem un atšķirīgiem cilvēkiem.
Viesmīlis ir savas darba vietas seja. Vēl jo vairāk tādēļ, ka šīs profesijas prestižs Latvijā, lai arī pamazām, bet nepārtraukti aug. Izglītotāki, zinošāki, prasīgāki kļūst arī viesi, klienti. Lai vai kā, tomēr pastāv nerakstīts likums – katrs klients ir zelta klients! Diemžēl šis princips līdz galam nestrādā, jo pastāv dažādi ārējie un iekšējie faktori, kas rada attiecīgu attieksmes un uzvedības kultūru pret indivīdu – šajā gadījumā apkalpes locekļu (viesmīļu) attieksmes un uzvedības izpausmes pret klientu. Šeit var runāt arī par sava veida diskrimināciju, aizspriedumiem un stereotipiem, kad cilvēks neatbilst kaut kādiem noteiktiem standartiem, principiem vai kritērijiem, kas it kā veido tā sauktā „zelta klienta” statusu. „Diskriminācija ir noteiktu cilvēku grupu ignorēšana vai cilvēka vai cilvēku grupas tiesību patvaļīga ierobežošana, un tā pārkāpj vienlīdzības pamatprincipu, kas nosaka cilvēku vienlīdzību likuma priekšā. Aizspriedumi ir noturīgi vispārinājumi par veselu cilvēku kategoriju. Attieksme, iepriekš pieņemts spriedums par kādu grupu (kategoriju)bez faktu pamatojuma. Aizspriedumi saistās ar attieksmi, bet diskriminācija saistās ar izturēšanos. Stereotipi ir aizspriedumu kombinācija. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties