Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:845203
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.11.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Stereotipi ir vieni no komunikācijas zinātnes jēdzieniem, par kuriem gandrīz katram ir kāds viedoklis. Ironiskā kārtā arī viedoklis par stereotipiem un to lomu pats par sevi var kļūt par stereotipu. Šajā darbā mans mērķis ir izklāstīt stereotipu nozīmi interpersonālajā komunikācijā, kā arī to, kādu iespaidu tie atstāj uz attiecībām, kas veidojas starp dažādām cilvēku grupām.
Stereotipi ir kognitīvas shēmas, kas veido vispārinātu priekšstatu par kāda cilvēka, cilvēku grupas vai parādības veidu. Šajā gadījumā mani interesē stereotipu veidošanās tieši attiecībā uz cilvēku grupām, kuras ir iespējams iedalīt pēc kāda noteikta principa, piemēram, rases, reliģiskās piederības, valodas lietojuma u.c. Jāatzīmē, ka tieši interpersonālie komunikācijas aspekti šajā laukā ir visaktuālākie, arī paplašinot (vai tieši pretēji – sašaurinot) aprakstāmo parādību līdz starpgrupu mijiedarbībai. Stereotipi kā sava veida informācijas apkopojumi veido mūsu uzskatus ne tikai par konkrētiem indivīdiem, bet arī par veselām etniskām grupām. Jāuzsver, ka tieši interpersonālajā komunikācijā veidojas liela daļa mūsu stereotipu, personiski sastopoties ar citu grupu pārstāvjiem, kas arī veido mūsu uzskatu kopumu.
„Jebkurā saskarsmē starp indivīdiem savu lomu spēlē gan interpersonālie, gan starpgrupu faktori. Interpersonālie faktori vai dominēt noteiktās situācijās [..], taču šeit joprojām ir spēkā starpgrupu faktori. Tādā pašā veidā arī pastāv situācijas, kurās dominē starpgrupu faktori [..], tomēr arī interpersonālajiem faktoriem ir sava ietekme.”1…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties