Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:844671
 
Vērtējums:
Publicēts: 12.09.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Baltijas valstis izmaiņas Lielbritānijas politikā sāka manīt jau no 1938.gadā, kad Anglija pārstāja tām pārdot kara materiālus un ieročus. Lielbritānija gatavojās karam ar Vāciju un vēlējās, lai Baltijas valstis samazina to eksportu uz Vāciju.
Kara sākumā Latvija aktīvi mēģināja uzturēt sakarus ar Lielbritāniju, taču tas izrādījās neiespējami. Līdz ar to abu valstu tirdzniecība sabruka. Anglija nepretojās arī PSRS nodomam okupēt Baltijas valstis. Vienīgais, kas Angliju tiešām uztrauca, bija britu īpašumi Baltijas valstīs.
Secinājumi.
Starpkaru periodā Anglijai bija pretrunīga loma Latvijas valsts attīstībā. Perioda sākumposmā tā vēl aktīvi atbalstīja Latvijas valsts izveidošanos, tās iekļaušanu Tautu Savienībā. Lielbritānija sekmēja arī Latvijas ekonomiku, un starp abām valstīm pastāvēja ļoti labas attiecības.
Taču, kad situācija pasaulē saasinājās, tad Lielbritānijai mazinājās vara ietekmēt Austrumeiropā un Baltijā notiekošos procesus, un jau 1940.gadā tā vienaldzīgi izturējās pret Baltijas valstu okupāciju. Baltijas valstu cerība, ka Lielbritānija vienmēr būs kā galvenais sabiedrotais un aizstāvis, pazuda.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties