Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:843174
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.12.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Viena risinājuma analīze
Bieži vien rodas viedokļu nesakritība, tieši tāpēc, ka domas par to kā ir pareizi atšķiras. Redaktore, publicējot rakstus ar svešu vārdu un uzvārdu, ir bijusi bezatbildīga. Savās iedomās, viņai var šķist, ka tādējādi neviens no šāda morāles pārkāpuma necietīs, līdz brīdim, kad kāds tiks saukts pie atbildības. „Bezatbildība rada brīvības ilūziju, bet īstenībā tā cilvēku iesēdina lejupslīdes laivā, kas bezrūpīgi peld līdz pirmajām krācēm.” Katram iesaistītajam par rakstu ir jānes morālā atbildība. „Morālā atbildība ir spēja paredzēt savas rīcības sekas, ir grēku nožēla, ir vainas izjūta par slikti darīto, ir centieni labot nodarīto pārestību, netaisnību. Atbildība ir ārējā, objektīvā nepieciešamība, pārvērtusies iekšējā stimulā, pašaktivitātē, motīvā, cieņā pret pienākumu.”
Tāpēc ir jāvienojas visiem iesaistītajiem par ko konkrētu, kā rīkoties noteiktās situācijās, lai neveidotos konflikts. Tāpēc par pareizu uzskatu un izvēlētos ceturto situācijas risinājumu, kurā piedāvātu redaktorei izveidot kopīgu morāles kodeksu, kura veidošanā piedalītos visi avīzes darbinieki un izvērtētu dažādu gadījumu plusus un mīnusus, kā rezultātā izveidotu visiem apmierinošus nosacījumus avīzes darbībā. Uzskatu, ka šis risinājums no desmit variantiem ir vislabākais, jo šādi, visticamāk, tiktu atrisināta problēma un būtu mazāk zaudētāju, bet vairāk ieguvēju.
Lai gan šī ir vienkārši skolas avīze, tai ir maza auditorija un tā nav oficiāla, tās darbībā jābūt kaut kādam principu, vērtību un normu kopumam, jo ir šīs ir attiecības ar citiem cilvēkiem, cilvēku grupu. …

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1336009
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties