Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:843166
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mērces ir šķidras, pusbiezas vai biezas ēdienu piedevas, kas papildina auksto, otro vai saldo ēdienu.
Ar mērcēm var regulēt ēdienu uzturvērtību. tauki mērcēs ir emulģēti, tāpēc tie viegli asimilējas organismā. Mērces var gatavot arī bez taukiem.
Mērces iedala:
- karstajās;
- aukstajās;
- saldajās.
Ar labām mērcēm var
izcelt ēdiena garšu, ar
sliktām-to sabojāt.
Karstās mērces
Ir pamatmērces un no tām atvasinātas mērces.
Mērču atvasināšanai izmanto
- garšsaknes;
- augļus, ogas;
- sēnes;
- vīnus;
- olas u.c. produktus.
Mērces var paskābināt, pievienojot citronu sulu, citronskābi u. c. produktus.
Pamatmērces
•Miltu mērces;
•Siera mērces;
•Augu valsts produktu mērces;
•Sviesta mērces.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties