Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:842724
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.01.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Arhitektūrā spilgts Art Deco piemērs ir Chrysler ēka Ņujorkā ,kā arī debesskrāpis (Empire State Building) Ņujorkā. Tiesa Latvijas arhitektūrā šis stils nav no pārāk izplatītajiem un šādu ekuir samērā maz; piemērs: A. Birznieka projektētais avīžu kiosks Krišjāņa Barona ielas un Aspazijas bulvāra krustojumā.
Ļoti izteikti Art deco stils izpaužas apģērbu modē, parādās tieksmes pēc atsevišķu ķermeņa daļu atkailināšanas, piemēram, mugura, rokas un kājas. Svārku garums bieži sniedzās tikai līdz ceļiem, kleitas bija no viegla auduma, taisnu siluetu, pārsvarā pazeminātu jostasvietu, raksturīgas bārkstis un dažādi pērlīšu izšuvumi . Klāt nāca izteikti aksesuāri – pērlīšu somiņas garas pērļu virtenes, diadēmas un neīsto dārgakmeņu vai briljantu piespraudes, papirosu un cigarešu turētāji, mazās cepurītes cloche, kuras mēdza nēsāt arī iekštelpās, strausa spalvu boa u.c. Daudz izmatoja ziedu rakstus, taču tie bija stilizēti, gan ornamenti, gan apģērba piegrieztne šad tad tika aizņemta no Tuvo austrumu, vai Āzijas kultūras( piem. Austrumniecisks mājas kimono, vakarkleita ar ēģiptiešu rakstiem u.c), mēdza izmantot arī kažokādas.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties