Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:842225
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.12.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Galīcija ir viena no 17 Spānijas autonomajām teritorijām, atrodas valsts ziemeļos, to apskalo Atlantijas okeāns. Tās galvaspilsēta ir Santiago de Compostela. Oficiālā valoda ir spāņu valoda kā arī krasi atšķirīgais gallego dialekts, kas tiek lietots ikdienā. Galīcija aizņem 5,8% no visas Spānijas teritorijas, iedzīvotāju blīvums ir 93,78 cilvēki uz kvadrātkilometru, kopā sastādot 2 767 524 iedzīvotājus jeb 6,28% no kopējā Spānijas iedzīvotāju skaita.
Galīcija ir sadalīta četrās provincēs – A Coruña, Lugo, Ourense un Pontevedra, to nosaukumi ir arī šo provinču galvaspilsētu nosaukumi.
Allariz
Maza viduslaiku pilsētiņa netālu no Ourenses ar ļoti skaistu vecpilsētu un, protams, savu kultūru. Gada lielākais notikums šajā pilsētiņā ir buļļu svētki – Fiesta do Boi, kas norisinās jūnija pirmajā nedēļā un pulcina vairākus tūkstošus spāņu un arī tūristus no citām valstīm. Tradīcijas aizsākumi meklējami 1317. gadā, kad Eiró, grupa jūdu, pulcējās pie kādas baznīcas durvīm ar bulli, lai traucētu kristiešu procesiju ar dažāda veida saukļiem, izsaucieniem, kustībām un citādām izdarībām.
Cauri Allariz tek Arnoia upe, kuras krastos ir izveidots skaists parks, pastaigām un atpūtai brīvā dabā.
No pilsētas sākas arī viena marķēta dabas taka, kas ved tuvējā kalnā, no kura paveras skats uz Allariz un tās apkārtni. Maija beigas un jūnija sākums ir pats labākais laiks pastaigām dabā šajā vietā, jo tad viss ir ziedos un laika apstākļi ir patīkami, nav pārlieku karsts, kā tas ir vasaras vidū. Pārgājiens pa šo taku ilgst 3-5 stundas. Taka ir līnijveida, kas nozīmē, ka atpakaļ būs jānāk pa to pašu ceļu gandrīz visas takas garumā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,27 €
Materiālu komplekts Nr. 1342564
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties