Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:841433
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.09.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kultūra aptver ne tikai pagātni, tagadni, bet arī izplešas nākotnē. Pie materiālas kultūras piedēr galvenokārt ražošanas līdzekļi un darba rīki. Materiālā kultūra - cilvēka dabas praktiskas apguves līmeņa radītājs. Pie garīgās kultūras pieder zinātne un tās sasniegumu ieviešanas pakāpe ražošanā un sadzīvē, izglītības līmenis un stāvoklis, medicīnas apkalpošana, māksla, sabiedrības locekļu uzvedības tikumīgās normas, cilvēku vajadzību un interešu attīstības līmenis.
Cilvēka personībās veidošanās kultūra
Kultūras apgūšana notiek ar mācoties. Kultūra veidojas, kultūrai apmācās. Par cik tā nav iegūstama bioloģiskā ceļā, katra paaudze atveido un nodod to nākošai paaudzei. Šīs process ir socializācijas pamats. Vērtību, ticējumu, normu, likumu un ideālu apgūšanas rezultātā notiek bērna personības formēšana un viņa uzvedības regulēšana. Jā socializācijas process beidzas māsu mērogā, tas novestu pie kultūras bojāejas. Kultūra veido sabiedrības locekļu personību, tādā veidā tā lielā nozīmē regulē viņu uzvedību.
Cik liela mērā kultūra ir svarīga indivīdam un sabiedrības funkcionēšanai var noteikt pēc cilvēka uzvedības, kuri nav aptverti ar socializāciju. Nekontrolējuma vai infantila uzvedība, tā saukto džungļu bērnu, kuriem pilnīgi liegta saskarsme ar cilvēkiem ir apliecinājums tam, ka bez socializācijas cilvēki nav spējīgi apgūt pakārtotu dzīves veidu, apgūt valodu un iemācīties iegūt līdzekļus eksistēšanai. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties