Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:840365
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Sabiedrība ir diezgan plaša un dažkārt arī neizdibināma. Katrs indivīds spēj kaut ko mainīt, tādēļ arī sabiedrībā pastāv lietas, kas stipri ietekmē cilvēku viedokli, savstarpējās attiecības un pat uzvedību. Jo mēs katru dienu saņemam ļoti daudz informācijas no apkārtējās pasaules, kas mums arī liek izdarīt dažāda veida secinājumus. Vienā no pēdējām kursa lekcijām runājām par diezgan interesantu interpersonālās komunikācijas veidu, ko arī savā darbā pieminēšu kā vienu no svarīgākajiem faktoriem, kas ietekmē cilvēku domāšanu, un tie ir stereotipi.
Jāpiekrīt, ka, aizspriedumu un stereotipu rašanās iemesli ir sabiedrībā pastāvošā priekšstatu pieņemšana attiecībā pret kādu noteiktu sabiedrībā pastāvošu cilvēku grupu, nepamatoti izveidotiem uzskatiem un sajūtām, kas visticamāk ir veidojusies uz bezdarbības vai nepietiekamām zināšanām. Tādējādi mēs - cilvēki veidojam savu spriedumu neapdomājot to, dažkārt tas tiek veidots uz negatīvo emociju bāzes, kas visbiežāk ir dzirdams sabiedrībā. Piemēram, kā ,,uzmanies, no Čigāniem, jo viņi zog’’, ,,Sievietes nemāk vai baidās braukt ar mašīnu’’ ,,Par blondīnēm vispār nerunāsim’’ u.tml. Vispārīgi sociālajā psiholoģijā ..’’jēdziens „stereotips’’ parādījās 1922. gadā, pateicoties amerikāņu politiskajam komentētājam Voltēram Lipmanam (Lippmann),kurš ar to apzīmēja masu līdzekļos izplatītākās klišejas.1
Kaut gan stereotipiem ir arī savas pozitīvās puses, jo tie komunikācijā mijās ar dažādiem aspektiem, neapskatot tikai otra cilvēka personību vai ādas krāsu. Tie ietekmē pašcieņas līmeni, uzvedību un domāšanu.
‘’Stereotipi ir tādi uzskati par cilvēku īpašībām, kuru pamatā ir cilvēku piederība tai vai citai grupai’’2

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties