Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:839353
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.09.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Šos kvalitatīvās kontentanalīzes rezultātus izpētot Bergera teorijas ietvaros, jāsecina, ka teorijas pamatā tā tomēr tiek skaidrota, kā svešinieku saskarsmes process, bet šajā gadījumā, Latvija un starptautiskie aizdevēji sadarbojas jau vairākus gadus, tāpēc šajā situāciju vairāk varētu runāt par spriedumiem, kas balstīti uz iepriekšējo pieredzi un sadarbību. Protams, nevar arī strigti nošķirt pētāmo situāciju no teorijas, jo zināmā mērā interakcijas procesā cilvēki vēlas izvairīties no nezināmā, tāpēc notiek uzvedības un rīcības paredzēšana, tādējādi samazinās nenoteiktība starp abām pusēm. Arī informācijas vākšana spēj mazināt nenoteiktību starp valsti un aizdevējiem, tādējādi to var attiecināt uz starptautisko aizdevēju komisijas misiju pārskatiem par konkrēto valsti (Latviju), kurus ir sīki aprakstīti viņu vērojumi un secinājumi par pārskata periodu. 9 Nenoteiktība samazinās arī situācijā, kad kāda no pusēm vēlas kaut ko iegūt (attiecīgi, Latvija – aizdevuma summu, aizdevēji – procentu maksājumus par aizdevuma izsniegšanu), arī tad, ja ir zināms, ka pastāvēs mijiedarbība vienai ar otru arī nākotnē.
Aplūkojot konkrēto situāciju un balsoties uz izpētītajiem materiāliem ziņu portālos, kā arī izstrādāto kontentanalīzi, jāsecina, ka Latvijai būtu nepieciešams pēc iespējas rūpīgāk ieklausītos starptautisko aizdevēju ieteikumos par rīcības plāniem un izstrādi ar mērķi stabilizēt ekonomisko situāciju, jo kā apliecina kontentanalīzes rezultāti, lielākoties aizdevēju izteiktie viedokļi ir negatīvi, un tajos ir kritizēta daudzu strukturizētu plānu izstrādes kvalitāte, kā arī pamatojums. Taču SVF misijas pārskata ziņojumā ir paustas arī pozitīvas atziņas par ekonomiskās situācijas stabilizēšanos, kas ir sākums, lai Latvija spētu līdz 2014.-2015.gadam izpildīt visus Māstrihtas kritērijus, lai spētu veiksmīgi pievienoties eiro zonai. 10 Ir sīki veikti aprēķini, arī daudzi no valsts rādītājiem attēloti grafikos (informācijas vākšana).
Ja Latvija nepakļausies šiem ieteikumiem, tiks riskēts ar Latvijas tēlu viņu acīs, jo pašlaik ir svarīgi stiprināt aizdevēju pārliecību par to, ka Latvijā ir droša, prognozējama vide uzņēmējdarbībai un investīcijām – tas ir būtisks pamats ekonomikas stabilizēšanai un attīstības nodrošināšanai.11

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties