Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:837418
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Pastāv dažādi akciju veidi, bet divi galvenie ir vienkāršā akcija un priekšrocību akcija.
Vienkāršā akcija - vienkāršs apliecinājums par uzņēmuma kapitāla daļas īpašumu bez papildu tiesībām un pienākumiem. Tas ir visizpla¬tītākais biržā tirgotais vērtspapīrs, un atkarībā no uzņēmuma dar¬bības efektivitātes šo akciju vērtība biržā mainās
Priekšrocību akcija arī ir apliecinājums par uzņēmuma kapitāla daļas īpašumu, bet ar papildu tiesībām vai ierobežojumiem. Šīs tiesības un ierobežojumus nosaka uzņēmuma īpašnieki, un visbiežāk tās varētu būt akcijas bez balsstiesībām, ar ierobežojumu pārdot tās jebkuram citam interesentam, taču ar tiesībām saņemt regulāru, iepriekšnoteiktu ienākumu (dividendes). Uzņēmuma likvidācijas gadījumā priekšro¬cību akciju turētāji saņem savu naudu pirms vienkāršo akciju turē¬tājiem.
Lai pieņemtu lēmumu darboties akciju tirgū, ir svarīgi saprast akciju tirgus darbības principus. Lai izvēlētos, kādas akcijas pirkt vai pārdot, ir jābūt skaidram mērķim.
Atkarībā no izvirzītajiem mērķiem ieguldītājus var iedalīt finanšu un stratēģiskajos ieguldītājos (vēlas iegūt tiešu vai netiešu ietekmi kādā konkrētā uzņēmumā un īstenotu tajā sev izdevīgus mērķus).
Atkarībā no ieguldījuma darbības laika ieguldītājus var iedalīt īster¬miņa un ilgtermiņa ieguldītājos. Īstermiņa finanšu ieguldītājus sauc arī par spekulantiem. 5

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties