Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:836701
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.06.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pirmpirkuma tiesību tiesiskais regulējums ir pamatā noteikts Civillikumā, bet atsevišķos gadījumos speciālajos likumos, kas ir likums „Par pašvaldībām”, likums „Par kultūras pieminekļu aizsardzību”, likums „Par īpaši aizsargājamām dabas teritorijām”, likums „Par dzīvokļa īpašumu” un, protams, arī ir citi likumi, kur šīs pirmpirkuma tiesības tiek atrunātas, darba gaitā mēs apskatīsim šos likumus. Latvijas valsts valdība iekļaujot pirmpirkuma tiesības, šai speciālajos likumos aizsargā gan savas interese, gan pašvaldības. Piemēram, ja es gribu pārdot savu zemi uz kuras atrodas šis piemineklis, tad pirmpirkuma tiesības pienākas valstij, jo tādā veidā tā nodrošina to, ka šis piemineklis par īpašumu nekļūst kādai trešajai personai. Norādot šīs pirmpirkuma tiesības šai speciālajos likumos, valsts pasargā tai svarīgus nekustamā īpašuma objektus.
Pirmpirkuma tiesības tiek nodibinātas galvenokārt uz likuma pamata. Tās rodas tai momentā, kad kāds no kopīpašniekiem vēlas pārdot savu kopīpašuma daļu. Likums paredz šo iespēju kopīpašniekiem šo daļu nopirkt, tādā veidā dodot priekšroku pret pārējiem pircējiem.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties