Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:834941
 
Vērtējums:
Publicēts: 30.03.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Darbā lietotie saīsinājumi    3
  Ievads    4
1.  DROŠĪBAS LĪDZEKĻA JĒDZIENS UN VEIDI    6
1.1.  Drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu    7
1.2.  Drošības līdzekļi, kas saistīti ar brīvības atņemšanu    12
2.  APCIETINĀJUMS – BŪTĪBA UN VISPĀRĒJS RAKSTUROJUMS    14
2.1.  Apcietinājuma jēdziens    15
2.2.  Persona, kurai var piemērot apcietinājumu    16
2.3.  Apcietinājuma pamats    17
2.4.  Apcietinājuma termiņš    19
3.  APCIETINĀJUMA PIEMĒROŠANA PIRMSTIESAS PROCESĀ    21
  NOBEIGUMS    25
  Izmantoto avotu saraksts    27
Darba fragmentsAizvērt

NOBEIGUMS
Izstrādājot studiju darbu „Apcietinājums pirmstiesas izmeklēšanā”, autore vēlējās izanalizēt jēdzienus drošības līdzeklis un apcietinājums, akcentējot uzmanību tieši uz jēdzienu būtību un tās sastāvu. Kā redzams no darba satura, autorei ir izdevies noskaidrot drošības līdzekļu jēdzienu un to iedalījumu, kā arī apcietinājuma jēdzienu un būtību, to piemērošanas lietderību, termiņus un ar to saistīto problemātiku.
Problemātika apcietinājuma piemērošanā ir tāda, ka bieži vien netiek ievēroti visvienkāršākie tiesību un tiesu darbības principi, piemēram, kā līdztiesības princips, kurā noteikts ka abām pusēm procesā ir jābūt vienādām tiesībām izmantot procesuālās tiesības savu interešu aizsardzībai.
Autore uzskata, ka ir izdevies pilnībā, sasniegt darbā izvirzītos mērķus pielietojot darba uzdevumā noteiktās metodes, kas ļāva darba autorei gūt padziļinātu ieskatu par apcietinājumu piemērošanu pirmstiesas izmeklēšanā.

Darba izstrādes gaitā autore izdarīja sekojošus secinājumus:
1. Lemjot par apcietinājuma turpmākas piemērošanas nepieciešamību, izmeklēšanas tiesnesis pieprasa jaunus apstākļus, kādēļ nepieciešams pagarināt apcietinājumu, un iemesls nedrīkst balstīties uz sākotnējo apcietinājuma pamatu, ko procesa virzītājs norādījis ierosinājumā.
2. Procesa virzītāji bieži vien interpretē KPL 60.2.panta trešās daļas pirmo punktu sev vēlamā veidā un neiepazīstina personu ar kriminālprocesa materiāliem, uz kuriem balstās apcietinājuma piemērošanas pamats, līdz ar to liedz iespēju pilnvērtīgi sagatavoties aizstāvim veikt personas aizstāvību.
3. Lai nodrošinātu aizdomās turētā tiesību īstenošanu, ievērojot cilvēka pamattiesības, tiesu darbības principus un vispārējos tiesību principus, ir jāveic grozījumi KPL60.2 panta trešās daļas pirmajā punktā, kurā noteikts „iepazīties ar tiem lietas materiāliem, ar kuriem pamatots ierosinājums piemērot ar brīvības atņemšanu saistītu drošības līdzekli, ciktāl šāda piekļuve neapdraud citu personu pamattiesības, sabiedrības intereses un netraucē kriminālprocesa mērķa sasniegšanu”, izsakot to šādā redakcijā: iepazīties ar tiem lietas materiāliem (audio faili, video faili, apskates, ekspertu atzinumi, izņemot materiālus, kas satur citu personu sniegtās liecības un materiālus, kuros ir informācija par citu personu datiem), ar kuriem pamatots ierosinājums piemērot ar brīvības atņemšanu saistītu drošības līdzekli, ciktāl šāda piekļuve neapdraud citu personu pamattiesības, sabiedrības intereses un netraucē kriminālprocesa mērķa sasniegšanu”. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1353182
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties