Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:833121
 
Vērtējums:
Publicēts: 12.02.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Darba devēja vai vadības terora pamatizpausmes ir pastāvīga kritika darbā, aprunāšana, baumošana, ignorēšana un nesarunāšanās, mutiski draudi, ņirgāšanās par kādu fizisku trūkumu vai izskatu, bezjēdzīgu vai neizpildāmu pienākumu uzdošana. Jebkāds terors darba vietā noved pie upura veselības traucējumiem - augsta asinsspiediena, sirdsklauvēm, kuņģa un zarnu trakta saslimšanām, čūlām, muskuļu sasprindzinājumiem, stresa izraisītām hroniskām un psihiskām saslimšanām vai pat pašnāvības. Tīši vai netīši darbinieks ņem darba nespējas lapas, līdz ar to palielinās darba kavējumi .
Labvēlīgu darba vidi iespējams panākt, darbiniekus motivējot, nevis kontrolējot tos. Kontrole var radīt stresu, nogurumu un pretestību pārmaiņām. Cilvēkus iedvesmo, ja viņi tiek novērtēti, atzīti. Viņi jūtas piederīgi un motivēti, ja var piepildīt savus personiskos sapņus un gūt panākumus. Cilvēki izvēlas strādāt vietās, kas atbilst viņu vērtībām, kur var kopīgi sasniegt lielākus mērķus. Uzņēmumos ar izciliem panākumiem allaž novēro lielu aizrautību un lepnumu par uzņēmuma produkciju vai pakalpojumu .
Apsardzes darbā liela nozīme ir psiholoģiskajiem aspektiem, kuri ir būtiski ikviena darbnieka labvēlīgai darba videi. Ir jācenšas savam darbam izvirzīt motivējošu mērķi, kurš palīdzētu gan garajās stundu maiņās, gan arī ilgtermiņā turpināt karjeras izaugsmi šajā sfērā. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties