Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:831700
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.05.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Ministru kabineta noteikumi Nr.188
Ministru kabineta noteikumu Nr. 188. pieņemti 2007. gada 24. martā. Šis MK noteikums nosaka kārtību, kādā veidā IK, IU, Z/S, kuras apgrozījums no saimnieciskajiem darījumiem iepriek¬šējā pārskata gadā nepārsniedz 300 000 euro, un cita fiziskā persona, kas veic saimniecisko darbību kārto grāmatvedību, ja tā izvēlas vienkāršā ieraksta sistēmu. Šajā noteikumā ir sešas nodaļas: 1. nodaļa-Vispārīgie jautājumi; 2. nodaļa-Saimnieciskās darbības ieņēmumu un izdevumu uzskaite; 3. nodaļa-Pamatlīdzekļu un nemateriālo ieguldījumu uzskaite un to nolietojuma aprēķināšana; 4. nodaļa-Krājumu uzskaite; 5. nodaļa-Citi grāmatvedības reģistri; 6. nodaļa-Noslēguma jautājumi. Šajā noteikumā ir 47 panti.
1. nodaļa.
Šajā nodaļā ir iekļauti vispārīgi noteikumi, informācija, kura ir jāiekļauj vienkāršajā atskaitē, kā arī tas, ka katra uzņēmuma forma var veikt vienkāršo atskaiti, izņemot "SIA" un "A/S".
2. nodaļa.
Šajā nodaļā tiek atspoguļota informācija par saimnieciskās darbības ieņēmumu un izdevumu uzskaiti, tiek paskaidrota žurnāla reģistra būtība un veids, kā to kārtot.
2. nodaļā ir apakšnodaļa, kura paredz īpašus noteikumus mikrouzņēmumu nodokļa maksātāja saimnieciskās darbības ieņēmumu un izdevumu uzskaitei. Tas paskaidro, kā ir jāaizpilda citas noteiktās ailes reģistru žurnālā, mikrouzņēmumu nodokļa maksātājam.
3. nodaļa.
Šajā nodaļā tiek atspoguļota informācija par pamatlīdzekļu un nemateriālo ieguldījumu uzskaiti un to nolietojuma aprēķināšanu. Noteikumos ir detalizēta informācija par to, kas ir pamatlīdzekļu tiešie izdevumi un nemateriālie ieguldījumi.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1379517
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties