Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:829961
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.11.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Diskursa analīze tradicionāli analizē rakstītu vai runātu tekstu. Tā pēta, kādas funkcijas valoda pilda un kādus rezultātus / efektus panāk. Diskursu analīzes uzdevumi: noskaidrot, par ko ir runa, kas tiek pateikts, ko runātājs ar to ir vēlējies pateikt un kādu efektu teiktais ir atstājis uz klausītāju. Protams, ir iespējams analizēt arī attēlu un pat skaņu/mūziku, un tomēr tas vienmēr kaut kādā ziņā būs saistīts ar tekstu un teksta analīzi. Bet pirms teksta vienmēr ir klusums. Pirms mēs sākam runāt, mēs klusējam. Starp vārdiem mēs klusējam un, beidzot runāt, mēs klusējam. Valoda nevar pastāvēt bez klusuma un tāds jēdziens „klusums” nepastāvētu, ja neviens nerunātu, ja nebūtu valodas. Bez skaņas, nav klusuma. Runāšana un klusēšana dzīvo simbiozē un nevar pastāvēt viena bez otras.
Klusums sociālā dialoga kontekstā ir runas neesamība. Fizioloģiski tas ir vilcināšanās, stostīšanās vai tīša runas vilkšana garumā, lai veicinātu skaidrību par izteiktajām idejām. Saskaņā ar kultūras normām, klusums var tikt interpretēts gan pozitīvi, gan negatīvi. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties