Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:828733
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 17 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  MĀRKETINGA UN REKLĀMAS JĒDZIENS, NOZĪME    5
1.1.  Mārketings    5
1.2.  Reklāma    7
1.3.  Reklāmas likuma prasības    9
2.  REKLĀMAS VEIDOŠANAS ETAPI    11
3.  REKLĀMAS LOMA, TĀS ĪPATNĪBAS TŪRISMA UZŅĒMUMĀ – VIESNĪCU BIZNESĀ    14
3.1.  Klientu lojalitātes veidošana    15
3.2.  Apkalpošanas līmenis, serviss    16
3.3.  Uzmanības akcentēšana uz īpašajiem piedāvājumiem    17
4.  VISPĀRIZMANTOJAMIE REKLĀMAS LĪDZEKĻI, VEIDI UN METODES VIESNĪCU BIZNESĀ    19
4.1.  Zīmols jeb logotips    21
4.2.  Reklāma Internetā    22
4.3.  Televīzija, radio, poligrāfija – iespiedreklāma    24
4.4.  Ārējā reklāma    27
4.5.  Tiešā pārdošana    27
4.7.  Netiešās reklāmas metodes    28
5.  REKLĀMAS VEIDOŠANA VIESNĪCĀ „X”    31
5.1.  Īss uzņēmuma darbības apraksts    31
5.2.  Izmantotie reklāmas līdzekļi, metodes un veidi viesnīcā „X”    32
5.3.  Viesnīcas “X” viesu aptaujas anketu analīze    33
6.  SECINĀJUMI, PRIEKŠLIKUMI    36
7.  ANNOTATION    38
8.  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    39
Darba fragmentsAizvērt

1. MĀRKETINGA UN REKLĀMAS JĒDZIENS, NOZĪME

1.1. Mārketings

Lai gan studiju darba tēma saistīta ar reklāmas veidošanu tūrisma uzņēmumā, darbā, manuprāt, nevar nepieminēt mārketinga jēdzienu, jo reklāma ir viena no mārketinga daudzajām sastāvdaļām un lai rakstītu par reklāmu, manuprāt, jāizprot mārketinga jēdziens.
Lai labāk izprastu mūsdienās tik bieži lietoto vārdu “mārketings”, ir nepieciešams zināt mazliet par šī vārda izcelsmi un nozīmi. Termins “mārketings” ekonomiskajā literatūrā sastopams kopš 19. un 20. gs. mijas un burtiski tulkojot nozīmē – tirgus darbība, darbs ar tirgu. Vārds “mārketings” latviešu valodā ienācis no angļu valodas vārda “marketing” – ‘iepirkšanās tirgū’ un nozīmē tirgzinība, mācība par tirgu.
Literatūrā ir daudz mārketinga definīciju, kurā autori akcentē tā organizatoriski tehnisko, vadīšanas, ekonomisko vai sociālo pusi. Izpētot pieejamos materiālus par mārketinga vadību, biznesa ekonomiku un uzņēmējdarbību, nākas saskarties ar dažādām mārketinga jēdziena definīcijām. Lielākajā daļā materiālu, pēc autora domām, šis jēdziens aprakstīts līdzīgi zinātniskajai valodai, akcentējot stratēģisko plānošanu, tirgus segmentu noteikšanu, konkurentu analīzi, cenu stratēģiju; skicējot uzņēmuma struktūru, nodaļu sadarbību, komunikāciju savā starpā un uzsverot ieņēmumu un izdevumu prognozēšanas nozīmi.
Mārketinga nozīme produkta idejas rašanās un attīstīšanas procesā ir ļoti svarīga. Tirgus pētījumi un idejas, kas rodas uzņēmuma mārketinga daļā, parasti nosaka to, kādus produktus uzņēmums ražos un pārdos. Šis fakts apliecina to, ka uz patērētāju tirgu orientētos uzņēmumos vairākas struktūras daļas, nodaļas, piemēram, ražošanas un attīstības daļa ir cieši saistītas ar mārketinga daļu.
Mārketinga jēdziena definīcijās dažādi ir skaidrots iepriekš tekstā minētais integrācijas un komunikācijas process. Turpmāk tekstā autors min dažas no mārketinga definīcijām. Piemēram, Amerikas Mārketinga asociācija mārketingu definē šādi: “Mārketings ir plānošanas un īstenošanas process, kas saistīts ar ideju, preču un pakalpojumu (kas aizstāj citus) radīšanu, cenu noteikšanu, tirgus veicināšanu un paplašināšanu nolūkā apmierināt gan individuālās, gan grupu vajadzības un vēlmes”. [7., 137]. Minētā definīcija lieliski norāda, ka mārketings neaprobežojas tikai ar pircēja un pārdevēja attiecībām, epizodiskām reklāmas kampaņām, zīmola un cenas noteikšanu.
Jau dziļāk pētot mārketinga definēšanu un tā jēdzienu, atsevišķos informācijas materiālos, mārketinga definīcija tiek iedalīta sīkākās, kodolīgākās definīcijās un skaidrojumos, tādā veidā apskatot mārketinga jēdzienu no dažādiem aspektiem. Piemēram, mārketinga definīcija saistībā ar sociālo sfēru. “Saskaņā ar sociālo definīciju, mārketings ir sociāls process, kura laikā indivīdi un grupas iegūst to, kas tiem ir nepieciešams un ko tie vēlas, brīvi radot, piedāvājot un apmainoties ar produktiem un pakalpojumiem ar citiem indivīdiem un to grupām”. [8, 17].
Pārskatot iepriekš minētās definīcijas, pavisam vienkārši un skaidri saprotami šķiet īsie, kodolīgie mārketinga jēdziena skaidrojumi un definīcijas. “Kas ir mārketings? Vienkārša mārketinga definīcija – tas ir pirkšanas un pārdošanas process tirgū.” [13]. Vai, piemēram, tik populārie “Bez tirgus nav biznesa”, “Mārketings ir uzņēmuma sirds, bez tā uzņēmums ir miris” un citi.
Mēģinot attēlot mārketinga definīciju reālajā dzīvē, bieži iztēlojamies mārketinga taktiku, kas ikdienas tiek izmantota patērētāja – pārdevēja attiecībās, piemēram, reklāmas un sludinājumi laikrakstos, televīzijā, Internetā; reklāmas kampaņas izmantojot e-pastus un citi veidi. Šajā gadījumā, var secināt, ka iepriekš minētais, kodolīgais mārketinga jēdziena skaidrojums, saistībā ar ikdienā nepārtraukti novērojamiem piemēriem, kļūst vēl skaidrāk saprotams. Tajā pašā laikā, autors uzskata, ka nebūsim kļūdījušies, teikdami, ka mārketings vienkārši ir pirkšanas un pārdošanas process. Līdzīgi ir ar šo definīciju: “Kas ir mārketings? Daudzi kļūdaini uzskata, ka tā ir realizācija un reklāma. Mārketings ir daudz plašāks jēdziens, tas ir – cilvēku darbības veids, kas virzīts uz vēlmju un vajadzību apmierināšanu maiņas ceļā”. [1, 100]. Lai gan šajā definīcijā aicināts iedziļināties mārketinga jēdzienā dziļāk, pamata būtība definīcijai ir tā pati – darbības veids, tātad – maiņa; pirkšana, pārdošana, vēlmju un vajadzību apmierināšana.
Apkopojot mārketinga jēdzienu skaidrojumus, var secināt, ka savā pamata būtībā mārketings un tā vadība ir māksla un zinātne vienlaicīgi. Tā nav tikai biznesa funkcija, savā ziņā tā ir arī filozofija, domāšanas veids un biznesa strukturizēšana. Tas ir radošs process, kas reāli sākas attiecīgajā uzņēmumā jau pirms gatava produkta vai pakalpojuma pārdošanas patērētājam, kā arī turpinās vēl pēc tam. Visā šajā laika periodā, autors uzskata, jābūt prasmei izvēlēties mērķa tirgu, sasniegt un uzturēt to, būt nepārtrauktā saiknē ar to, cīnīties ar konkurentiem, iegūt patērētājus un turpināt viņu vēlmju apmierināšanu, tai pat laikā piesaistot arvien jaunus patērētājus.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties