Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:828275
 
Vērtējums:
Publicēts: 14.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 19 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Andreja Eglīša personības veidotāji    5
2.  Sieviešu tēli Andreja Eglīša dzīvē un dzejā    7
2.1.  Māte    7
2.2.  Vera Vidzirkste    11
2.3.  Iraīda Berlinga    13
2.4.  Anda Jaunvīksna    16
2.5.  Lūcija Garūta    18
2.6.  Mirdza Ķempe    19
  Nobeigums    20
  Izmantotā literatūra    22
  Pielikumi    23
Darba fragmentsAizvērt

Mīlestība – cik daudz tajā pretrunu. Uz katru tā iedarbojas citādi. To ir grūti pārdzīvot jebkurā gadījumā – vājāki gari sabrūk tās priekšā, stiprākie ar katru mīlestības orkānu zaudē daļiņu no sevis – to aiznes tas otrs. Un otrādi – mūsos paliek daļiņa no tā – otra. Un ar katru reizi kļūstam vājāki un stiprāki reizē. Un domājam – nekad vairs... Bet paiet laiks un kādas acis skatās mūsos ar skaidru nolūku – pacelt, aiznest, sagraut un atstāt guļam grāvmalē, lai pēc daudziem gadiem kā viegla, vēsa dūmaka liktu mūsu sejās iemirdzēties atmiņām, pasmaidīt un nodomāt – tas esmu es un tā ir mīlestība, kas mani veidojusi. Katram šis mīlestību audekls ir savs – neatkārtojams. Ar to var apsegties un sasildīties. Un nelaimīga ir dvēsele, kam tāda nav...
  Mīlestības dzeja baro mūs. Mēs lasām darbus un paņemam tuvāko no tiem savai dvēselei. Laiki mainās, bet mīlestības vērtība nemainās. Vienmēr būs kāds, kas interesēsies par izjūtām, kā ir, kad mīl. Arī nākotnē būs cilvēki, kuri vēlēsies ar dzeju izteikt savu dvēseli, kura pilna siltu mīlas jūtu, vai vienkārši gribēs izskaidrot patīkamās sajūtas nākamajām paaudzēm.
Andrejs Eglītis ir izcils dzejnieks, kurš prot izteikt savu sirdssāpi daiļdarbā tā, ka ar viņu vēlas iepazīties ne tikai latviešu lasītāji, bet arī cilvēki ārpus mūsu teritorijā mazās Latvijas, piemēram, Zviedrijā, Itālijā, Amerikā. Viņš kļuva populārs kā sirdsapziņas dzejnieks ar iedvesmojošo gara spēku un tajā pašā laikā ar bezgala lielo vienkāršību, kurai sveša iedomība un augstprātība. Dzejnieks, kurš būtu nosaucams arī par pravieti, kad tautai bija vajadzīgi uzmundrinājumi nepadoties un aizstāvēt savu Dzimteni.
Andrejs Eglītis sarakstījis daudz mīlestības dzejoļu Tēvzemei, dzimtajai pusei, mātei, Dievam. Sveša viņa dzejā nav arī mīlestības izpausme pret mīļotajām sievietēm. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1142154
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties