Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:828239
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.11.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Kliedziens.
Munks krāsas , manuprāt pielieto bieži vien simboliskā veidā, piemēram, „Dzīves deja”,1889 – 1900. Te parādās pretstati Iekāre, mīla un nāve, ko labi akcentē un simbolizē krāsas- balts, melns, sarkans.
Vērojot Munka darbus vienmēr atstāj nepabeigtības sajūta un sajūta, ka aiz vienkāršā zīmējuma slēpjas kas vairāk. Kopumā, atskatoties uz Munka dzīvi grūti pārmest pesimistisko Munka dzīves redzējumu, kā arī depresija , manuprāt ,neļāva Munkam meklēt priecīgas krāsas un sižetus. Munka’’ nekārtīgo’’ zīmēšanas stilu, manuprāt, varētu raksturot gan kā Munka rokrakstu, gan kā viņa rakstura izpausme, nervozitāte, sava veida defekts kļuva par efektu. Mākslinieka darbos bieži vien dominē bezpersoniskas būtnes- neizteiktām formām, vaibstiem, kas varētu pastiprināt akcentu uz krāsām, vai izcelt notikuma dramatiskumu. Un lai arī Munka gleznas atspoguļo sēras, grūtsirdību, tomēr tās nerada vēlmi just māksliniekam līdzi, drīzāk Munks provocē sabiedrību ar izaicinošiem tēliem un kaislīgām Madonnām.
Edvards Munks ir viens no ietekmīgākajiem modernisma māksliniekiem. Viņa ietekme jo īpaši jūtama Skandināvijā un Vācijā, kur viņš un van Gogs tiek uzskatīti par galvenajiem ekspresionisma pārstāvjiem. Intensitāte, ar kādu Munks attēloja garīgās ciešanas pavēra ceļu tālākai mākslas attīstībai. Manuprāt, Munks ir atstājis mantojumā ļoti sīku cilvēka iekšējās pasaules, jūtu analīzi.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties