Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:827983
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Apzināti vai ne tik apzināti, bet ikviens cilvēks savā dzīves laikā nonāk kādā grupā. Kas tad īsti ir grupa? Socioloģijas vārdnīcās tā tiek apzīmēta, kā cilvēku kopums, kurus vieno kādas notiektas pazīmes. Visvienkāršāk veidojas dabiskās grupas, un, jau nākot pasaulē – piedzimstot, mēs kļūstam par vairāku grupu biedru: ģimenes, jaundzimušo, utt. Manuprāt, visinteresantāk ir pētīt tās grupas, kurās cilvēks iesaistās vai veido tās savas dzīves laikā. Kāpēc mēs iesaistamies dažādās grupās, un kā mēs veidojam attiecības ar citiem cilvēkiem tajās? Vai būt par grupas biedru ir viegli? Tie ir jautājumi, kuru ikviens, saskaroties ar šādu tēmu, kādreiz ir sev uzdevis.
Kā rakstījusi S. Omārova savā grāmatā „Cilvēks dzīvo grupā”: „Cilvēki iesaistās un veido grupas, galvenokārt, lai apmierinātu savu dabisko tieksmi kontaktēties ar citiem cilvēkiem”. Visbiežāk iesaistīšanās šādās grupās notiek nejauši, neapzināti, piemēram, ejot uz kādu saviesīgu pasākumu, mēs neiedomājamies, ka būsim biedri kādai noteiktai grupai, tomēr tieši šajā brīdī mēs tādi esam. Arī skolā vai darba vietā veidojas grupas.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties