Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:827487
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.05.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ie­vads    3
1.  Kre­dīta būtība un funkcijas    4
2.  Kredītu veidu raksturojums    6
3.  Kre­dī­tu no­zī­me taut­saim­nie­cī­bā    9
4.  Kre­dī­tu riski, to veidi un noteikšanas metodes    11
5.  Vispārīgs kredītu struktūras raksturojums    14
6.  Konkurētspējas ietekmējošie faktori    16
  Iz­man­to­tās li­te­ra­tū­ras un avo­tu sa­raksts    20
Darba fragmentsAizvērt

Lat­vi­jā tir­gus eko­no­mi­ka ir sa­snie­gu­si tā­du at­tīs­tī­bas pos­mu, kad ir ne­pie­cie­ša­mi vi­si mūs­die­nu eko­no­mi­kā pie­eja­mie kre­dī­tu vei­di. Taut­saim­nie­cī­bā tiek īs­te­no­tas re­for­mas, ku­ru mēr­ķis ir at­tīs­tīt valsts eko­no­mis­ko sis­tē­mu. Vi­sas šīs re­for­mas val­stī tiek īs­te­no­tas at­bil­sto­ši Ei­ro­pas sa­vie­nī­bas at­tīs­tī­bas stan­dar­tiem.
At­tīs­to­ties Lat­vi­jas eko­no­mis­ka­jai si­tu­āci­jai, ar­vien vai­rāk cil­vē­ku no­nāk pie se­ci­nā­ju­ma, ka dzī­vot uz kre­dī­ta ir ne­pie­cie­ša­mī­ba, un jaun­iem cil­vē­kiem ir vien­kār­šāk uz­sākt sa­vu pat­stā­vī­gu dzī­vi. Cilvēki vēlas iegūt labāku mājokli, auto, mājsaimniecības iekārtas, baudīt dzīvi. Bez kredītiem tas nebūtu iespējams.
Jeb­ku­ras valsts eko­no­mis­kās at­tīs­tī­bas un tās ie­dzī­vo­tā­ju lab­klā­jī­bas rā­dī­tājs ir at­tīs­tī­ta fi­nan­šu sis­tē­ma. Bez sta­bi­las fi­nan­šu sis­tē­mas ne valsts, ne pri­vāt­struk­tū­ras ne­spēj efek­tī­vi un veik­smī­gi dar­bo­ties. Veik­smī­gu fi­nan­šu pa­mats, ir at­tīs­tī­ta un sta­bi­la ban­ku sis­tē­ma ar pla­šu un at­tīs­tī­tu kre­dī­tu tir­gu, kas spē­tu at­bal­stīt un pa­lī­dzēt at­tīs­tī­ties dau­dzām taut­saim­nie­cī­bas no­za­rēm.
Ir jā­zi­na, kā­dos ap­stāk­ļos, kā­du kre­dī­tu var ņemt. Ir si­tu­āci­jas, kad kre­dī­tu va­jag ņemt ne ti­kai jaun­di­bi­nā­tiem uz­ņē­mu­miem, bet arī jau strā­dā­jo­šiem uz­ņē­mu­miem, kā arī fi­zis­kām un ju­ri­dis­kām per­so­nām pa­tē­ri­ņu pre­ču ie­gā­dei.
Kre­dīts ir brī­vo nau­das lī­dzek­ļu kus­tī­ba, ko ban­kas vai uz­ņē­mu­mi pie­šķir kre­dī­ta ņē­mē­jam uz no­teik­tu lai­ku par no­teik­tu at­lī­dzī­bu.
Vārds ”kre­dīts” cē­lies no la­tī­ņu va­lo­das cre­da­re- ti­cēt, uz­ti­cē­ties. Kre­dī­ta de­vējs kre­dī­ta ņē­mē­jam at­vēl lie­to­ša­nas tie­sī­bas uz no­teik­tu nau­das sum­mu( fi­nan­šu kre­dīts), bet kre­dī­ta ņē­mējs uz­ņe­mas sais­tī­bas šo nau­das sum­mu pēc no­teik­ta lai­ka at­mak­sāt. Kā kom­pen­sā­ci­ja par lie­to­ša­nas tie­sī­bu at­do­ša­nu pa­ras­ti tiek no­teik­ti pro­cen­ti.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1153533
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties