Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Mērķi, vara un kontrole Ekonomikas un vadības fakultātē

     

    Referāts17 Vadība

4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:825831
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.01.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

4. Nobeigums
Vairums Ekonomikas un Vadības fakultātes darbinieki ir informēti par tiem izvirzītajiem mērķiem un ir arī stingra struktūra, kā veikt savus darba pienākumus, lai šie mērķi tiktu izpildīti. Sasniegumu kontrole tiek panākta ar uzdevumu sasaisti vienotā ķēdē – ja viens darbinieks neizdara savu darba daļu, tad nākamais nevar turpināt savu darbu, tādējādi darbinieki daļēji kontrolē viens otru, kā arī tiek veikti regulāri studiju programmu un kvalitātes novērtējumi.
Ekonomikas un Vadības fakultātes iekšējā kultūrā nav stingri noteikts hierarhijas modelis, kā arī noteicošā ir autoritāte, nevis spēks, kas ļauj izveidoties koalīcijām, kas, kopīgi darbojoties, var īstenot savas iniciatīvas organizācijā. Tas arī norāda uz to, ka kā indivīdi Ekonomikas un Vadības fakultātes administratīvie darbinieki vairāk pakļaujas organizācijas mērķiem, nevis savai paša motivācijai organizācijā.
Dotajā organizācijā novērojamas „learning in open system” pazīmes, kas ļauj mērķus un plānus mainīt atkarībā no apkārtējās vides ietekmes, tomēr būtu nepieciešams vairāk pievērsties studentu vērtējumam par studijām, kā arī padarīt objektīvāku kopējo vērtēšanas sistēmu. Tas nodrošinātu atgriezeniskās saites saņemšanu par mērķu aktualitāti un kvalitāti.
Latvijas Universitāte nav uzstādījusi savām spējām pārāk augstus mērķus, kā arī nekoncentrējas pilnībā tikai uz mērķu sasniegšanu, kas palīdz tai attīstīties kā organizācijai, paaugstinot statusu vietējā un starptautiskajā sabiedrībā. Tas nodrošina Latvijas Universitātes priekšrocības gan konkurences cīņā, gan arī kontaktu tīkla izveidošanā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties