Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:825533
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
  Rundāles pils    4
  Grothusi    5
  Bīroni    5
  Zubovi    6
  Platons Zubovs    6
  Šuvalovi    7
  Valsts    8
  Mūsdienas    9
  PIELIKUMS    11
  NOBEIGUMS    13
  Izmantotā literatūra    14
Darba fragmentsAizvērt

Rundāles pils ir viens no Latvijas izcilākajiem arhitektūras pieminekļiem, kas nozīmīgs kā baroka laikmeta pils ansamblis ar pili, staļļiem un parku. Tas paceļas Zemgales līdzenumā, neskartā lauku ainavā, tā saglabājot sākotnējo arhitekta ieceri – centrā visam pāri pils kā valdnieka varenības simbols, no kura alejas aiziet bezgalībā.
Franču dārzā ir apskatāms ornamentālais parters, trīs baseini ar strūklaku, zaļais teātris, holandiešu un Zilais boskets. Kopš 2005. gada tiek veidots Rožu dārzs. Rundāles pils divos stāvos atrodas 138 telpas. Centrālo korpusu aizņem hercoga apartamenti, viss austrumu spārns paredzēts reprezentācijai, tajā atrodas Zelta – troņa zāle, Baltā – deju zāle un Lielā galerija – svētku ēdamzāle. Rietumu korpusā dzīvoja hercogiene un citi valdošās ģimenes locekļi.
Šo darbu izvēlējos, lai iegūtu vairāk informācijas par šo kultūras pieminekli, kurš ir izcils baroka laika ēkas būvējums. Ar savu ekscentrisko vizualo izskatu tas pievilina daudzu ļaužu sirdis, un liek tam atcerēties tos laikus kad dzīvoja karaļi.
Rundāles pils – Kurzemes hercoga Ernsta Johana Bīrona vasaras rezidence. Celta: 1736 – 1740., 1763 – 1768. g. Arhitekts: Frančesko Bartolomeo Rastrelli. Rundāles pils muzejs pieder Latvijas jaunākajiem muzejiem. Par muzeja priekšteci var uzskatīt 20 tūkstošus lielu mākslas priekšmetu kolekciju, kuru 19.gs. vidū pilī bija izveidojuši grāfi Šuvālovi. Savukārt 18.gs. pils bija iekārtota ar izciliem mākslas darbiem no hercoga Ernsta Johana un Pētera kolekcijām.
Pēc Otrā Pasaules kara un padomju periodā Rundāles pilī atradās skola. Rundāles pils muzeja darbība galvenokārt virzīta uz pils un visa ēku ansambļa restaurāciju un parka atjaunošanu. Pils atrodas 72 ha liela ansambļa teritorijā, kurā ietilpst arī franču tipa parks. Muzejs izvietojis pils ēkā, bijušajos pils staļļos un ratnīcās.Muzejs atrodas bijušajā Kurzemes hercogu vasaras rezidencē, ko arhitekts Frančesko Bartolomeo Rastrelli cēlis Kurzemes hercogam Ernstam Johanam Bīronam 1736. – 1740.gadā. Pils interjeri izveidoti 1764. – 1768. gadā. Trīs telpās ir viņa izveidota mākslīgā marmora sienu apdare.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties