Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:824245
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.12.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Citadele apmāca mazo un vidējo uzņēmumu revidentus. Komerclikumā ir teikts, ka katrā uzņēmumā ir jābūt revidentam, kas dod slēdzienu par finansiālo stāvokli un gada pārskata atbilstību likumu prasībām.
Ļoti daudz uzņēmumos stāvoklis ar vēlēto revidentu kompetenci ir kritisks. Bieži vien revidentu atzinumu mazos un vidējos uzņēmumos, kuros nevajag zvērināta revidenta atzinumu, paraksta kāds no īpašnieka ģimenes locekļiem, pat pārdevēja, labākajā gadījumā tas varētu būt grāmatvedis, piemēram, galvenā grāmatveža paziņa, atsaucīgs un līdzjūtīgs darba kolēģis. Lieki teikt, ka paraksts uz šī svarīgā dokumenta vēl nenozīmē pārbaudītu gada pārskatu, novērstas nodokļu aprēķinu, amortizācijas aprēķinu un citas finanšu kļūdas.
Tāpēc jāsaka, ka revidenta uzdevums ir novērst kļūdas, vispirms tās atrodot. Uz šo brīdi Citadelē revidentu apmācības programma neparedz uzņemšanas ierobežojumus. Pirmajā mirklī šķiet, ka par revidentu var strādāt sen strādājošs bilances spējīgs grāmatvedis. Taču tā tas nav. Finanšu grāmatvedību, bilances spēju iespējams apgūt gada laikā Citadelē pie pieredzējušiem grāmatvežiem, turklāt Citadelei ir jānodrošina jau esošo, 2005.pārskata gada vēlēto revidentu apmācību, ja šie revidenti to vēlas un reģistrējas Citadeles piedāvātajā izglītības programmā.
Katrā uzņēmumā ir nepieciešama iekšējā kontrole, arī tādēļ, lai novērstu nepatikšanas, kas saistītas ar Valsts ieņēmumu dienesta audita funkcijām tajos gadījumos, kad uzņēmumā nav pienācīgās finanšu uzskaites un aprēķinu kārtības. Arī valsts ir ieinteresēta, lai mazajos un vidējos uzņēmumos, kas sastāda vairāk nekā 90% no ekonomiski aktīvo uzņēmumu kopskaita, būtu iekšējā kontrole, jo tas palīdz sasniegt mērķi – pareizus nodokļu un nodevu aprēķinus. Tas papildina valsts budžetu un veicina tautsaimniecības izaugsmi. [3.]

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1327860
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties