Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:822534
 
Vērtējums:
Publicēts: 01.11.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads   
1.  Veģetārisma vēsture   
2.  Veģetārais uzturs   
2.1.  Veģetārisms - veselīgs dzīvesveids    3
2.2.  Gaļa uzturā – daudzu slimību izraisītāja    3
2.3.  Veģetāra pārtika – pilnvērtīgs uzturs    3
3.  Veģetāriešu iedalījums   
1.  Anketu apkopojums   
2.  Salīdzinājums   
  Secinājumi   
  Anotācija   
  Annotation   
  Pielikumi   
Darba fragmentsAizvērt

Cilvēki ēd, lai dzīvotu, tādēļ uzturam mūsu dzīvē ir vislielākā nozīme. Kad dodamies iepirkties, lielveikalu plauktos redzam gaļu košos iepakojumos un dažkārt aizmirstam tās izcelsmi. Īstenībā mēs ēdam nevis gaļu, bet gan…dzīvniekus. Gaļas gabals uz mūsu šķīvja nav vienkārši ”karbonāde”, bet dzīvnieks, kurš pirms tam pakļauts lielām ciešanām.
Autoresprāt, daudziem cilvēkiem ir uzskats, ka ja neēd gaļu, tad neattīstās smadzenes, tas ir, ka cilvēks paliek muļķis, bet patiesībā ir pavisam otrādi, ko arī atzina F. Nīče: „Nedaudzie filozofi-veģetārieši cilvēcei ir vairāk devuši nekā visi gaļas ēdāji kopā.” Tas ir neapstrīdams fakts. Sokrats, Platons, Pitagors, Leonardo da Vinči, I. Ņūtons, Voltērs, B. Franklins, Ž. Ruso, R. Tagore, A. Einšteins, Šellijs, Mahatma Gandijs, Breds Pits, Džons Lenons, Ļevs Tolstojs, Stings, Mārtins Luters Kings, Marks Tvens, Ringo Stārs, Džordžs Harisons un daudzi citi ievērojami cilvēki pazīstami kā veģetārieši. Tāpēc absurds ir viedoklis par to, ka bez gaļas lietošanas neattīstoties smadzenes, jo reālā dzīve pierāda pretējo. Spriediet paši, kam taisnība, jo arī augstvērtīgās kultūras dzimtenēs – Senajā Grieķijā un Ēģiptē – cieņā bija veģetārs uzturs. Turklāt Ēģiptes priesteri, kuri patiesībā bija Ēģiptes pārvaldītāji, nevis faraoni, gaļu uzturā nelietoja vispār.
Autore šo tēmu izvēlējās, jo gribēja noskaidrot vai tas ir veselīgi, jo autore pati grib mainīt savu ēdienkarti, kļūstot par veģetārieti. Autore domā, ka izstrādājot šo darbu viņa sapratīs vai spēs pārvarēt kārdinājumu un atteikties no dzīvnieku gaļas produktiem. Katru gadu autorei ir iespēja vismaz 40 dienas izturēt bez gaļas, jo baznīcā iestājās 40 dienu gavēnis, kad nav vēlams ēst gaļu, bet autorei līdz šim vēl nav izdevies noturēties šīs 40 dienas, tādēļ radās doma rakstīt par veģetāro uzturu, lai uzzinātu jaunas un interesantas lietas par uzturu, kā arī uzzināt kā citi veģetārieši pievērsušiem veģetārajam uzturam.
Darba mērķis: Atrast un apkopot informāciju par veģetāro uzturu un salīdzināt savu ēdienkarti ar veģetārietes, lai noskaidrotu vai veģetāriete uzņem pilnvērtīgu uzturu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties