Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:822487
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pēc Lielās franču revolūcijas terora sabiedrībā radās vēlme pēc stabilitātes un kārtības valstī. Kartību un stabilitāti Francijā varēja ieviest tikai Napoleons, jo viņš pats bija jaunas kārtības radītājs. Napoleons veica reformas Francijas valsts pārvaldē, izglītībā, tieslietās, īpašumā attiecībās un tirdzniecībā.
Napoleons Bonoparts bija viens no Eiropas redzamākajām personībām. Viņš ietekmēja Francijas un arī jaunās Eiropas vēsturi. Napoleona laikmets ilga 20 gadus un par šo laiku viņš paspēja apturēt apvērsumus Francijā un ieguva glābēja slavu. Ar savu darbību Napoleons pārveidoja saimniecību Francijā. Napoleons ieviesa arī jaunu naudu, kuras vērtība bija nosegta ar zelta vai sudraba daudzumu Valsts bankā. Tiekot galā ar naudas izdošanu, Napoleons ķērās pie nodokļu sistēmas sakārtošanās. Pēc nodokļu sistēmas sakārtošanas valstī pieauga valsts ieņēmumi. Par ieviestu vienotu nodokļu sistēmu tika ierakstīts Napoleona civilkodeksā. Daudz ienākumu Francija guva gan no iekarotajām zemēm, gan no pārveidotās nodokļu sistēmas pašā valstī.
Ļoti lielus līdzekļus Napoleons ieguldīja Prīzes izdaiļošanā, jaunu celtņu būvēšanā un pilsētas plānojumā. Kā arī ne mazāki līdzekļi tika ieguldīti Francijas izglītības uzlabošanā. Tika izveidota četru pakāpju skolu sistēma – pamatskolas, vidusskolas, liceji un tehniskās skolas. Šī Napoleona laikā radītā izglītības sistēma skaitījās modernāka izglītības sistēma Eiropā, kas būtībā pastāv arī šodien.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties