Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:822195
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Ekonomiskais stāvoklis kādā pašreiz atrodas Latvija, domāju ir daudzu gadu neprofesionāla ekonomiskās un finanšu sistēmas koordinācija un vadība. Latvijas vadība t.i., ministru prezidenti un finanšu ministri neviens nav izcēlušies ar tālredzību finanšu un ekonomiskos jomā. .Katrs no viņiem neredz tālāk par savu pārstāvniecības laiku, bet ne par attīstību kopumā.
Domāju, ka vislielākā kļūda bija Latvijas lata pārlieku augstais novērtējums. Ieviešot Latvijas latu to izveidoja par ļoti dārgu valūtu, kas līdzinās Angļu mārciņai. Tas sekmēja investoru ienākšanu Latvijas tirgū, kā arī importa preču pieplūdumu valstī. Jo importētāji veiksmīgi pelnīja uz Latvijas augstās un stabilās valūtas. Taču nenotika importa preču tirgus regulēšana ar valsts likumdošanas palīdzību, līdz ar to tika grauta Latvijas ražošana. Pašmāju ražotāji cenu ziņā nespēj konkurēt ar importa precēm, kam rezultāts ir valsts ražošanas bremzēšana, pat likvidēšana. Taču izmantojot veiksmīgu fiskālo politiku ražošana tiktu veicināta, kā tas redzams Igaunijā. Kā norādīja Igaunijas kādreizējais finanšu ministrs Aivars Sērds „ Igaunijai ir pietiekami lielas rezerves”
Tā kā ražošanas attīstība tika paralizēta, kas ietekmēja arī Latvijas maksājuma bilanci, tā vairāku gadu garumā ir negatīva.
Latvija 2004. gadā ekonomiski nebija gatava iestāties Eiropas Savienībā. Iedzīvotāju dzīves līmenis bija salīdzinoši daudz zemākās par veco ES dalībvalstu dzīves līmeni. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties