Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:821809
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.10.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Japāņu tējas ceremonija.
Šī ceremonija iekļauj sevī senās japāņu kultūras estētisko pusi. Japāņu tējas ceremonija ir cēlusies no dzen-budisma. Pašā sākumā tā bija populāra starp feodāļiem, vēlāk pārvērtās par rituālu, kas priekš parastiem cilvēkiem, kuri izvēlas dinamisku atpūtu, kļuvis par sarežģītu.
Tējas ceremonija ir sadalīta lomās starp saimnieku un ielūgtiem viesiem. Saimnieks ir cilveks, kurš novada visu ceremoniju, tādā veidā kļūst par sulaini priekš saviem viesiem. Visas ceremonijas laikā saimnieks apkalpo viesus, bet pats tēju nedzer. Tējas ceremonijā piedalās pieci cilvēki, no tiem svarīgākākais ir „galvenais viesis”, kurš ir cienīgs cilvēks un ļoti labi izprot tējas dzeršanas rituālu. Galveno viesi saimnieks uzlūdz vienu nedēļu pirms tējas ceremonijas, savlaicīgi aizsūtot tam visu pārējo viesu sarakstu. Ja galvenais viesis piekrīt, tad saimnieks aizsūta pārējiem viesiem vēstuli, kurā norādīts laiks, vieta un cik oficiāla ceremonija ir gaidāma.
Japāņu tējas dzeršana prasa noteiktu apģērbu, ja tas ir formāls pasākums, tad vīrieši ģērbjas zīda kimano, haori (apmetnis) melnā krāsā, uz kura ir attēlots balts ģimenes simbols, balta josta un platas melnas bikses.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties