Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:821048
 
Vērtējums:
Publicēts: 07.04.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Starptautiskās privāttiesības    3
2.  Starptautisko privāttiesību vēsturiskā attīstība    6
3.  Kolīziju normas    8
4.  Ārvalsts elements un komerctiesības    11
  Izmantoto avotu saraksts    15
Darba fragmentsAizvērt

Starptautiskie tirdzniecības darījumi ir līgumi starp līgumslēdzēju pusēm, kuru komercuzņēmumi atrodas dažādās valstīs. Pārveduma līgums ir tāds līgums, saskaņā ar kuru īpašuma tiesības uz preci pāriet no pārdevēja uz pircēju par noteiktu cenu, kas izteikta naudā un ko samaksās pircējs. Starptautiskā pārveduma līguma noslēgšanu, izpildi, atbildību par tā laušanu un citus ar līgumu saistītus jautājumus reglamentē ANO 1980.gada Vīnes konvencija par starptautisko pārveduma līgumu. Līguma noslēgšanai ir nepieciešamas vismaz divas personas, t.i., vien, kura piedāvā oferti, parasti tas ir pārdevējs jeb eksportētājs un otra, kura pieņem jeb akceptē pārdevēja piedāvāto oferti, parasti tas ir pircējs jeb importētājs.
Starptautiskās tirdzniecības darījumu atšķirības no iekšējiem komerclīgumiem atšķiras pēc līguma formas, parakstīšanas kārtības, piemērojamo tiesību noteikšanas nepieciešamības, tiesiskās regulēšanas kārtības un pēc darījuma dalībnieku strīdu izšķiršanas kārtības. Starptautiskie līgumi var būt mutiski vai rakstiski. (Igaunija, Krievija, Baltkrievija u.c. - atruna par obligātu rakstveida formu). Piemērojamās kolīziju tiesības ir pārdevēja vai pircēja valsts tiesības, preces atrašanās vietas valsts tiesības, pakalpojuma izpildes vietas valsts tiesības. Pircēja valsts tiesības piemēro, ja šajā valstī notika sarunas un tika noslēgts līgums, ja līgumā tieši paredzēts, ka pārdevējam jāizpilda savas saistības preču piegādē pircēja valstī, ja līgums noslēgts, pircējam paziņojot par pirkumu (oferte). Prasības noilguma termiņš starptautiskiem tirdzniecības darījumiem – četri gadi.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1338477
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties