Dienestu pienākumu raksturojums
1. Uzņēmuma īpašnieks- Atbild par uzņēmumu, kontrolē darbiniekus, seko līdzi uzņēmumā notiekošajām darbībām.
2. Recepcijas darbinieks- Jāprot rīkoties ar datoru. Jāpārzin datorprogrammas, kuras nepieciešamas darbam viesnīcā. Jāpārzin istabas un dokumenti.
3. Rezervēšanas dienesta darbiniekiem- Jāpārzin datorprogrammas, kuras nepieciešamas darbas viesnīcā. Jāpārzin istabas un visi pakalpojumi.
4. Ēdināšanas nodaļas vadītājs- Atbild par visiem darbiniekiem, kuri strādā kafejnīcā. Uzmana,lai tiktu ievērotas sanitārijas un higiēnas normas.
5. Šefpavārs- Kontrolē darbu. Izstrādā kalkulācijas un tehnoloģijas kartes.
6. Vecākais viesmīlis- Apkalpo viesus, sagatavo telpas pirms viesu uzņemšanas,kontrolē pārējo viesmīļu darbu.
7. Saimnieciskā dienesta direktors- Kontrolē visu saimnieciskā dienesta darbu un darbiniekus.
8. Istabenes- Uzkopj istabas. Ir jāpārzin tīrīšanas līdzekļi, jāievēro personīgās higiēnas normas. Istabas statusu zināšana.
9. Apkopējas- Uzkopj priekštelpas un visas pārējās telpas.
10. Šveicari-Sagaida viesus, pārvadā viesu bagāžas, ja nepieciešams nogādā līdz numuram.Palīdz viesnīcas personālam.
…