Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:817622
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.01.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
2016. - 2020. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Notikumu apraksts    4
2.  Al-Shabab terorisms Somālijā reālisma skatījumā    8
3.  Al-Shabab terorisms Somālijā liberālisma skatījumā    11
4.  Al-Shabab terorisms Somālijā marksisma skatījumā    13
  Secinājumi    15
  Izmantotā literatūra    17
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
Somālijas un islāmistu grupējuma Al-Shabab konflikts aizsākās 2009. gadā, kad par jauno Federālās pagaidu valdības priekšsēdētāju tika ievēlēts Šeiks Šarifs Ahmeds, un šī paziņojuma vadīti, Al-Shabab kaujinieki iebruka Somālijā. Islāmistu grupējums kopš 2009. gada nav pametis Somālijas teritoriju, un ir veicis dažādus teroristiskus uzbrukumus Somālijas iedzīvotājiem. Visbiežāk Al-Shabab kaujinieku izmantotās uzbrukuma metodes ir pašnāvnieku spridzinātāji, viesnīcu un valstisko ēku bombardēšana, kā arī kravas mašīnu piepildīšana ar spridzekļiem. Šis terorisms ir radis lielus zaudējumus kā Somālijai, tā arī Somālijas iedzīvotājiem, rezultējoties daudzu cilvēku nāvē, izpostītās pilsētās un valsts ekonomiskajos zaudējumos.
Somālijas konflikta motivācija atšķiras reālistu, liberāļu, un marksistu skatījumu starpā. Piemēram, reālisti uzskata, ka valsts ir racionāls aktieris un rīkojas tā, lai tiktu nodrošināta nacionālā un starptautiskā drošība. No tā var secināt, ka Somālija rīkojas kā racionāls aktieris, jo tika mainīta situācija valsts iekšienē, piesaistot tādu starptautisko organizāciju uzmanību kā ANO. Starptautiskajā politikā pieaug nevalstisko aktieru, tostarp arī islāma radikāļu grupējumu, relatīvā nozīme. Lai mainītu politisko situāciju starptautiskajā politikā, reālistu skatījumā ir nepieciešams varas apjoms, lai valsts aizstāvētos un mainītu uzbrucēja rīcību. Tādējādi konfliktā Somālija izmanto tādu stratēģiju kā bandwagoning, lai iegūtu lielāku varas apjomu, aizstāvētos un mainītu islāmistu radikāļu grupējuma Al-Shabab rīcību. Šajā konfliktā sastopama drošības dilemma, kas atspoguļo ofensīvo reālismu. Tā sastopama attiecībā pret Keniju - paticoties Kenijas militārajai iesaistei Somālijā, tika palielināta Somālijas drošība, taču tādā veidā tika apdraudēta Kenijas drošība.
Savukārt, liberālisma pārstāvji attaisno Somālijas līdzdalību šajā konfliktā, pieļaujot militārā spēka izmantošanu pašaizsardzības nolūkos, kad kara uzsākšana ir nepieciešama, lai cīnītos pret uz valsti vērsto agresiju. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1375917
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties