Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:816392
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Emocijas ir pats cilvēka dzīves pamats. Mūsu organisms gluži automātiski orientējas uz patīkamu situāciju meklēšanu, tā rodot prieka, omulības, baudas un citas izjūtas.
Tāpat mūsu organisms tiecas izskaust netīkamas situācijas, kas apdraud tā līdzsvaru. Kā tās iznīdēt? Vai nu bēgot, vai atrisinot, vai cīnoties. Tad seko bailes, skumjas, dusmas, agresivitāte utt.
Emocijas ir organisma reakcija uz satraucošu (patīkamu vai nepatīkamu) situāciju. Ja noskatos nelaimes gadījumā, tas nav pats nelaimes gadījums, kas manī rada emocijas. Tas tikai atbrīvo „satrūkšanos”, kas rodas spējas organiskas nepiemērošanās dēļ. Emocionālā reakcija seko pēc tam. Tad mans organisms tiecas iznīcināt nepatīkamo situāciju, vai nu bēgot no negadījuma, vai arī to apkarojot.
Emocijas un dažādu to nokrāsu ir ļoti daudz. Ja izsekojam ietekmei, kādu tās atstāj uz cilvēku, visas emocijas var iedalīt pozitīvās un negatīvās. Emocijas ietekmē cilvēka uzvedību, dzīvības norises un darba spējas, palielina vai samazina viņa aktivitāti.
Bailes ir viens no emocijas pamatā. Ikviena saprātīga būtne pazīst bailes. Tāds ir kaut cik domājoša cilvēka liktenis, un tas ir normāli. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties